Út a könnyebb életedhez Négyszemközt Privát tanácsadás Kölönleges Mandalák BLOG Kapcsolat Csodák AjándékbaGyógyító mantra -meditáció

Gyógyító mantra -meditáció


A testi, lelki gyógyulást egyaránt elősegíti a mantra – meditáció.
Ez egy olyan ősi módszer, melyet Indiában, már több évszázada használnak a mindennapi problémák enyhítésére. A napi stressz, és a vele járó feszült állapot is könnyen oldódik állta. A stresszes állapot oldása, pedig elősegíti a lelki problémák megszűnését.

Segítségével tehát nem csak nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lelkiállapotra tehetünk szert, hanem rávezet életünk útjára azáltal, hogy pozitív életszemlélettel éljük az életünket.

A „mantra” egy-egy szó, vagy mondat ismételgetését jelenti, amely mindenféleképen pozitív töltéssel kell hogy bírjon a gyógyulás érdekében.
A mantra ismételgetésével a tudatos elme szinte átprogramozódik. Segítségével a negatív érzelmeket el lehet engedni és helyettük, új pozitív életszemlélet alakítható ki.
A tudat ilyen módon való tisztítása utat nyit belső énünk felé. Az intuíciós képességek felerősödnek, és a mantrát végző személy némi gyakorlással, mély meditációs állapot nélkül is elérheti a tudatállapot ilyen irányú újjászületését.

Az „Om” a legfőbb hindu mantra, három hangot (a, u, m) tartalmaz, amely a három tudat állapot vagyis az ébrenlétet, a mélyalvást, és a meditációs tudat állapotot jelöli.
Ismételgetése mély megnyugvást biztosít, ami a belső béke megteremtése felé vezet.

Természetesen bármilyen pozitív megerősítést használhatunk mantraként, amitől úgy érezzük, hogy számunkra kedvező változást idéz elő az életünkbe.

A mantrák ismételgetésének mennyiségére nincs külön szabály, de lehetőleg 9 x vagy annak többszöröse szerint ismételgessük. A 9-es szám az Isteni erővel tölti fel ezeket a megerősítések, melyek által közelebb kerülhetünk a égi segítőinkhez is.

Mikor és hol lehet mantrameditációt végezni:

Tulajdonképpen bárhol, bár mikor, ebben van a nagy előnye az egyszerőbb pozitív megerősítésekhez képest.

Ugyan annak a szónak a gyakori ismételgetéséhez, mint pl. szeretet nem kell külön alfába menni, elegendő csak magunkban ismételgetni, a hatása mégsem marad el.
Akinek lehetősége van magnóra, vagy MP3-rafelvenni saját pozitív megerősítéseit, az végtelenítheti ezeket a szavakat, mondatokat, és akár munkába menet, vagy a házi munka végzése közben is hallgathatja.

Az éjszakai pihenő előtt, amikor álomra hajtjuk a fejünket különösen hatásos ezeknek a hallgatása vagy magunkban mormolása. Így ezek a pozitív változást elősegítő gondolatok, utolsó éber emlékeinkként mélyen rögzülnek a tudat alattiban, és így míg álmodunk kellemes érzésekkel telítődünk.


Milyen mantrákat használjunk:

Szeretem Magam.
A mosoly engem is gyógyít.
Fényben élek.
Isten mutatja Nekem a tökéletes szeretet felé vezető utat.
Az Univerzális, Egyetemes, és Harmónia nevében élem az életemet, a legfőbb Jó szerint.
Harmóniában vagyok a testemmel, lelkemmel, szellememmel.
Egészséges vagyok.
Boldogság érzése jár át, amikor látom a napsütést.
Minden sejtem egészséges, és folyamatosan megújulni képes.
Befogadó állapotban vagyok.
Szeretetet tudok adni, és kapni is.

Kitalálhatsz bármilyen pozitív megerősítést, melyeket ismétléssel mondogathatsz egy-egy adott problémádra megoldásként.
Nem kell egyikhez sem ragaszkodni, belülről úgyis fogod érezni melyikre mennyi ideig van szükséged.


Szeretettel írtam Neked
B Nagy Magdolna
Magazinok

Ezoterikus és Angyali Tanácsok Magazinok


Angyalok segítenek Neked is! >>>

9 lépés a boldogság felé … hogy Te is harmonikus, boldog, bőséggel teli életet élj! >>>


+ 3 szakértői cikk ajándékba

Út a könnyebb életedhez Négyszemközt Privát tanácsadás Kölönleges Mandalák BLOG Kapcsolat Csodák Ajándékba