SZABÓ TAMÁS fogadalmi lelkész (-Druida-).

....az ún. Tudás-alapú vallásos referenciák világából.
FOGADALMI MŰFAJOK
ELSZÓLÍTÁS
KATOLIKUS EGYHÁZ
PROTESTÁNS EGYHÁZAK
IZRAELITA EGYHÁZ
SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
PÜNKÖSDI KARIZMATIKUSOK
CÖLIBÁTUS
MESE BELZEBUBRÓL
HAGYOMÁNYŐRZÉSRŐL ÁLTALÁNOSSÁGBAN
1/ ARS NOVELLICA
2/ BEMUTATKOZÁS
3/ EGYHÁZI HÁTTÉR
4/ DRUIDASÁG
5/ DRUIDA RENDEK
6/ KAPCSOLATTARTÁS
7/Jószolg.diplomácia
8/ PÁRKAPCSOLAT-MENTÉS
9/ GYÓGYÍTÁS
10/ BIBLIA
11/ A KORÁN
12/EGYÉB SZENTÍRÁSOK
13/ HAZUGSÁG - TESZT
14/ A FOGADALMAIM
15/FÉRFI-NŐ KÖZMEGEGYEZÉS
16/ LELKÉSZEK és KOLLÉGÁK
17/ DRUIDA KÉPZÉS
18/Lebeszélés öngyilk.ról
19/ KUTATÓI REFERENCIÁK
20/ ELLENTÉTELEZÉS
21/ VERSEK
22/ FÉNYKÉP
23/ HÁZASSÁGKÖTÉS
24/ VÁLÓPERES KÉPVISELET
25/ TEMETÉSI SZERTARTÁS
26/PROSTIK - STRICIK
27/ MEDIÁTOR-KÉPZÉS
28/ LESZOKTATÁS KÁBÍTÓSZERRŐL
29/KÖVETELÉS-ÉRVÉNYESÍTÉS
30/ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERTARTÁS
PLÁTÓI TÁRSAS VISZONY
A HOMOSZEXUALITÁSRÓL
RENDEZVÉNY - NAPTÁR
Vállalkozótársi szertartás.
ALBÉRLET HELYETT LAKÁS
ELTŰNT SZEMÉLYEK
KETURA-KONFESSZIÓ

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó


Albérlet helyett SAJÁT lakás:

....cicó helyett kecó......

Kedves Albérleti Életmódot Élő Akárki:
Diák, Pályakezdő, vagy Elvált Ember!


Szerintem ne beszéljünk mellé az életben, azaz ne kerteljünk ! Ne hagyd, hogy veled kerteljenek, és azt se, hogy te kertelj másokkal szemben. Ezt az alapstílust önmagadon, önmagaddal szemben célszerű elkezdened. Mindjárt itt van az a nyomasztó realitás, hogy ha 5-10-stb. év múlva otthagyod az albérletet, akkor semmi mást nem viszel magaddal a híd alá, mint a becsületesen befizetett albérleti díjak emlékét. Ez ellen a veszteség ellen egyetlen egy épkézláb doktrína létezik, amit mindjárt részletezek is. Ezt a programot nevezhetjük "tulajdoni hányad közösségnek", a továbbiakban csak THK-ként rövidítem. De egy sör mellett hívhatod még "cicó helyett kecó", azaz "CHK" programnak is.

A doktrínának az a lényege, hogy ha a végleges párválasztási realitásaid sérülést vagy késedelmet szenvednek,
- akkor bármilyen haverral,
- vagy egyszerűsített ideiglenes társas (-vagy inkább csak szövetséges-) viszony jegyében, de ellenkező nemű partnerrel együtt,
- akár ketten, akár hárman,
- de például többen is, végülis miért ne,
alakítatok egy THK-t, együtt vesztek fel kölcsönöket, vesztek egy olcsó kis lakást, ÉS AMI A LÉNYEG, HOGY INNENTŐL KEZDVE NEM A FŐBÉRLŐ JÓLÉTÉRE KETYEG AZ ÉLETETEK MATEMATIKAILAG, HANEM A SAJÁT TULAJDONI HÁNYADOTOKRA. Ezért THK ez az ilyen közösség. Azt nem lehet tudni az elején, hogy ki fog távozni a közösségből először. De az illető akár előbbre lép, akár visszalép az életben, azt már néhány százezer, vagy néhány millió Ft-tal a zsebében fogja tenni. Ekkor más THK-kba léphet, újat alapíthat, stb.
Ha akár a valóságban, akár gondolatban ide megérkeztek, akkor onnantól fogva már csak azt kell megértenetek, hogy ugyan még mindig rossz helyzetben vagytok (-vagy mondjuk úgy, hogy nem túl rózsás helyzetben-), de ez már egy jelentős fokozattal kevésbé rossz helyzet, mint a végleg elbúcsúztatott Forintok híd alatt való számolgatása a tábortűz mellett. Azt írtam, hogy egy fokozattal már kevésbé rossz, azaz jobb helyzetben vagytok így; - ám az a lényeg, hogy a többi fokozatot ledolgozni innen már nem csak könnyebb, hanem reálisabb is.
Az albérlő társaidat a főbérlő választja meg, és nem te. Téged albérlő-társnak a főbérlőd, illetve az utánad következő albérlők együtt választanak ki, és ez a választás sem kölcsönös. A THK-programban minden választás kölcsönös. Ebben hasonlít a házasság intézményére.
Ha még mindig vannak aggodalmaid az immár reménybeli és potenciális tulajdonos- hányadosi társaiddal szemben, akkor vagy válassz helyettük másikat, vagy fogadjátok egymást örökbe bármilyen rokonsági fokozaton (-unokatestvér, nagynéni, unokanagybácsi, stb-) a jelen honlap 30/ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERTARTÁS című menügombja szerint.
Most tehát képzeletben megérkeztünk egy THK-ba, ahol a havi terheid immár a te saját matematikai távlataid közepébe ketyegnek, és nem ismeretlen helyre. Ebből tovább lépni nyilván az egyik fél párkapcsolati előrelépése után lehet, amennyiben a jövevény kifizeti a te addig befizetett pénzedet. Az, hogy kölcsönből, vagy örökségből fizeti-e, az legyen az ő dolga, és a jövő zenéje. Vagy ha nem fizet ki téged, illetve a te majdani párod sem fizeti ki a lakótársadat, esetleg mindkettőtöknek, vagy pl. mind a hármótoknak, (-stb.-) megjelenik a nagy Ő az életében, akkor vagy többen lesztek abban a lakásban, vagy megindul a THK státuszok cseréje, tőzsdéje. Az a lényeg, hogy értsd, és jól értsd : ez a majdani helyzet ugyan valóban nehéz lesz, de te ezt a majdani nehéz helyzetet egy korábbi lehetetlen helyzettel cserélted le, pontosabban cseréled le mostanában.
Az pedig nagyon nem mindegy, hogy egy helyzet csak nehéz-e, vagy egyenesen lehetetlen. A mindenkori nehézségeid megoldásában én úgynevezett Hermész Kulcsok készenlétben tartásával állok a rendelkezésedre.

Számodra fontos az a részlet, hogy a lakásban folyamatosan növekvő tulajdonosi hányadod mennyire mobilizálható, szaknyelven mennyire "likvid". Nos, ez a részlet eleinte attól fog függni, hogy a hasonszőrű társaid hányan vannak, mennyire vagytok egymással kapcsolatban, és ennek a közegnek mennyire rugalmas a gondolkodása. A rugalmasság pedig stimulálható. Ha a majdan kialakuló helyzet nem elégítené ki a mobilitással és likviditással kapcsolatos igényeiteket, akkor egy vagy néhány pénzintézet előbb-utóbb erre a részletre is szakosodni fog, ami szintén stimulálható folyamat. Egy szóval a saját önkorlátozó tévhiedelmeiteken és a rugalmatlanságotokon kívül nincs valós ellenségetek ebben az életmódban; - ha pedig mégis felbukkan valamilyen kockázatosnak tűnő részlet, akkor azt legyűrjük.

Idővel az igazán eladhatatlan lakások tulajdonosai akár maguk is "lízingelhetik" azt egy potenciális THK számára, amennyiben ezt a lízingeléssel analóg modellt maguk töltik meg matematikai tartalommal, és nem bízzák azt a bankokra.

Ha megtetszett ez a doktrína, akkor láss neki ilyen THK létrehozásának a barátaiddal, és legyen szerencsétek. Keressetek egy hiteltanácsadót; - de őket "megkerülve" egyből a bankokhoz is fordulhattok. Legyetek ügyesek és szerencsések az ingatlan-piacon, és értesítsetek engem is a sikereitekről, ha van időtök és kedvetek.
Ám ha kételyeid akadnának, akkor teremts velem kapcsolatot, és feloldjuk azokat. Ha nincs kapcsolatod hasonszőrű sors-társakkal, és olyanokkal szeretnél THK-t alapítani, akik hasonlóképpen ilyen jellegű kapcsolatok nélkül várnak ilyen lehetőségre és fordulatra a sorsukban, akkor én lehetek az, aki ebben segít. Erre kívánok szakosodni. Tehát teremts velem kapcsolatot, és apránként összesakkozzuk a hiányzó részleteket.
Ha attól félsz, hogy a THK-tulajdonostársaid fognak átverni téged, akkor tudj három dologról:
1/ Én ezeket a THK-kat olyan szorosra kívánom szervezni, amelyben nem hogy a kirívó etikátlanság lesz lehetetlen, hanem már az első tisztességtelen kísérlet is sarokba szoruljon, méghozzá már a gondolat szintjén
2/ Ha még mingig kételkedsz, akkor olvasd el a jelen honlap 13/HAZUGSÁG-PRÓBA című menügombját.
3/ Ha azzal a szándékkal akarsz egy ilyen THK-ba "befalsolni", hogy majd ott téged eltartanak, te pedig folyamatosan átvered őket, akkor előbb titokban ismertetem meg veled a druidaság rettenetes arcát, (-ideiglenesen olyanja is tud neki lenni-), és csak később szégyenítelek meg ország-világ előtt, amikor már végképp nem lesz más választásom. Innentől fogva az élő rabszolgám leszel abban a társadalmi reklámban, hogy egy druidával nem kekeckedünk, mert ez a kategória nem arra van kitalálva.
Bocs, hogy ilyen elméleti összehasonlító adatokkal traktáltalak. Gyere el egy THK-ba, és virágoztasd fel az életedet. Idővel találj egy ellenkező nemű társat magadnak, aztán hadd szakadjon rátok a Takarékszövetkezet, immár édes-kettesben …..

Ha nem születne meg a képzeletedben, hogy az ilyen módon elővarázsolt kecó mivel lesz berendezve, akkor az tényleg sokáig üres maradhatna. Nos, az eladó lakások egy részében a korábbi tulaj gyakran eleve olyan nehézség előtt áll, hogy a benne lévő bútorokat hová menekítse el. Tehát az ilyen bútorok könnyen az alku részévé tehetők, méghozzá természetesen kellemes árban. Lomtalanításkor néhány helyen jobb bútorokat lehet szerezni, mint amilyenek a bútor-bizományiban vannak. De természetesen idővel úgyis lesz pénzetek, és ti lesztek azok, akikért az IKEA, Domus, KIKA, stb. mindenkor versenyezni szokott.

A THK jövőjében várható, hogy mivel keresek, ezért találok is olyan hiteltanácsadót, aki a bankok felé képes lesz demonstrálni, hogy az ilyen közösségek bizonyára hitelképesebbek, mint pl. egy veszekedő házaspár. A biztonságosan hitelképes kategória felé pedig illik kíméletesebben bánni a THM-ekkel. (-az ún. teljes hiteldíj-mutató.-) Ez a bankoknak is az elemi érdekük.
Ha ez megvan, akkor minden bizonnyal találok egy vagy akár néhány olyan ingatlanügynökséget, aki további kedvezményekkel várja a hitel-felvételben már kedvezményben részesült THK-kat. Pl. egymástól nem messze, egy lakótelepre ajánlhaja őket. Ezt a tervemet azért osztom meg nyíltan, mert az ilyen THK-k egymáshoz való közelsége megkönnyíti
- a bármilyen természetű információ-áramlást,
- és a tulajdonosi hányadok csereberéjét,
- illetve magukat az idővel nyilván egyre gyakoribbá váló költözéseket is.
Ezért lehet előnyös egy ingatlanügynökséggel megalkudnom, ha magát a THK-projectet és az azzal járó szervezési feladatokat hosszú távon is komolyan kívánom venni.
Legvégül arról is célszerű megemlékezni, hogy mivel ez a program ugyanúgy a családalapítási esélyeket gondozza, (-csak hát kissé nagyobb távolságról-) mint maga a házasság intézménye, ezért gondolatban máris járnak neki a majdani, újabbnál újabb hivatalos kedvezmények. A fiatal párokat ugyanis mindenféle hivatalos kedvezményekkel támogatják a finanszírozás különböző eljárásaiban; - tehát ha ez a THK-project beindul, akkor ahhoz is lehet majd kedvezményeket indítványozni a hivatalos fórumokon. Ám ehhez az első THK-kat életre kell hívni, és én magam is mostanában a legelső ilyen közösség létrehozatalán fáradozom.
Ha van kedved, akkor légy önálló ugyanebben az erőfeszítésben, és versenyezz velem. De ha velem szövetkezni akarsz, akkor íme, most kinyújtottam feléd a baráti pacsimat.
Küldj SMS-t vagy email-t, én pedig mindenképpen találok rá időt és alkalmat, hogy te is köztük légy azoknak, akik így lépnek előbbre az Életben.

lepeselony@yahoo.com
20 / 230-3200
30 / 440-0550
70 / 310-9025

Gyors rövid üzenet a honlap tulajdonosának. Az ablakba a saját email-címet kell beírni.

E-mail cím:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


Honlapkészítés