SZABÓ TAMÁS fogadalmi lelkész (-Druida-).

....az ún. Tudás-alapú vallásos referenciák világából.
FOGADALMI MŰFAJOK
ELSZÓLÍTÁS
KATOLIKUS EGYHÁZ
PROTESTÁNS EGYHÁZAK
IZRAELITA EGYHÁZ
SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
PÜNKÖSDI KARIZMATIKUSOK
CÖLIBÁTUS
MESE BELZEBUBRÓL
HAGYOMÁNYŐRZÉSRŐL ÁLTALÁNOSSÁGBAN
1/ ARS NOVELLICA
2/ BEMUTATKOZÁS
3/ EGYHÁZI HÁTTÉR
4/ DRUIDASÁG
5/ DRUIDA RENDEK
6/ KAPCSOLATTARTÁS
7/Jószolg.diplomácia
8/ PÁRKAPCSOLAT-MENTÉS
9/ GYÓGYÍTÁS
10/ BIBLIA
11/ A KORÁN
12/EGYÉB SZENTÍRÁSOK
13/ HAZUGSÁG - TESZT
14/ A FOGADALMAIM
15/FÉRFI-NŐ KÖZMEGEGYEZÉS
16/ LELKÉSZEK és KOLLÉGÁK
17/ DRUIDA KÉPZÉS
18/Lebeszélés öngyilk.ról
19/ KUTATÓI REFERENCIÁK
20/ ELLENTÉTELEZÉS
21/ VERSEK
22/ FÉNYKÉP
23/ HÁZASSÁGKÖTÉS
24/ VÁLÓPERES KÉPVISELET
25/ TEMETÉSI SZERTARTÁS
26/PROSTIK - STRICIK
27/ MEDIÁTOR-KÉPZÉS
28/ LESZOKTATÁS KÁBÍTÓSZERRŐL
29/KÖVETELÉS-ÉRVÉNYESÍTÉS
30/ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERTARTÁS
PLÁTÓI TÁRSAS VISZONY
A HOMOSZEXUALITÁSRÓL
RENDEZVÉNY - NAPTÁR
Vállalkozótársi szertartás.
ALBÉRLET HELYETT LAKÁS
ELTŰNT SZEMÉLYEK
KETURA-KONFESSZIÓ

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó


Leszoktatás kábítószerről.

A kulcs a dealerhez való emberi viszony:

Noha jól ismerem a kábítószerek világát, és lett volna alkalmam ki is próbálni némelyiket, de mindannyiszor udvariasan visszautasítottam, illetve kisiklottam az alkalomból. Szükség esetén rajtam is elvégezhetjük a 12-es menüpontban részletezett hazugság-tesztet, nevezetesen hogy soha nem próbáltam ki őket; - és most, hogy felkerült a honlapomra ez az idevágó tájékoztatás, nyilván már teljesen ki fog maradni az életemből ez a "kóstoló".

Ismerem a kábítószerek "beceneveit" is:

Marihuána - "zöld"
Hasis - "por"
Speed - "spuri"
Extasy - "eki"
LSD - "tapéta"

A kábítószerről való leszoktatás egy olyan speciális lelki-gondozói kihívás, amelyet a felnőttnek önként kell kérnie, illetve gyermek esetén szülői felkérésre is elvállalható. Felsőfokú tanulmányokat végző hallgató félig gyermeknek számít abból a szempontból, hogy a szülők megvonhatják tőle a támogatást, ha nem esik át egy gyors leszoktatói beavatkozáson. Ez a helyzet tehát hasonlóként kezelhető azzal, ahogy egy gyereket szülői felkérésre mindenhová elkísérnék a leszoktatás ideje alatt. Ám önálló felnőtt embernek ezt már magának kell kérnie.
A gyors leszoktatási folyamatnak az a lényege, hogy amikor a kábítószer-függő személy eldönti, hogy elhagyja a "szert", akkor a megtisztulás idejére állandó szolidaritási felügyeletet kell kapnia. A lelki-gondozást, illetve a kábítószerhez vezető problémái megoldására összpontosító beszélgetéseket ekkorra lehet időzíteni. Ez a lelkészi szakmai kihívás talán a gyónásra emlékeztet.
Én annyiban tudok pluszt felkínálni, hogy a megtisztulás idejét le tudom csökkenteni speciális módszertannal, (-nevezetesen Absztrakt Immunológia és Hermész - Kulcsok-) illetve az elvonási tünetekkel (-az ún "kattogással"-) járó szenvedést talán sokaknál jobban képes vagyok mérsékelni és ellensúlyozni. Ezen felül természetesen az akaraterő felerősítését is elvégezzük az egyén életére szabott célirányos logikai egyenletek felállítása által. Az együtt töltött idő alatt ráadásként ki is képezem az illető páciensemet "tiszteletbeli druida addiktológusnak" is. Nevezetesen, hogy ő is tudjon másoknak is segíteni a leszokásban a tőlem éles helyzetben eltanult módszerek segítségével. Ha egy hajdani kábítószer-függő segít ugyanígy másokon, ahogy én segítettem őrajta, akkor annak egészen speciális előnyei lehetnek. Azonban az ilyen jellegű munka közbeni változatos "meglepetések" szokásos lehetőségei viszont azt teszik indokolttá, hogy ez is az én felügyeletem illetve valamiféle készenlétem kíséretében, tehát a velem való kapcsolattartással egybekötve történjen.
Egészen speciális kihívást jelenthet a terjesztőkkel korábban kötött egyéb üzleti természetű megállapodások járulékos függőségi utóélete. Ennek az a lényege, hogy a terjesztő besegítésért cserébe "ingyen" is ad anyagot. Ezt a személyi függőséget vagy csak sok pénzzel, vagy Hermész-Kulcsokkal lehet felszámolni. Természetesen ez utóbbi kihívásban is helyt állok. A terjesztőknek tehát hozzá kell szokniuk, hogy a fogyasztói hálózatukba tartozó emberek mellett felbukkanó új kapcsolatoknak bizony nem mindegyike fogja növelni az ő MLM-hálózatukat, hanem némelyik bizony máshová viszi magával a hajdani vásárlóját, sőt, vásárlóit.
Ettől függetlenül a kábítószer nem csak egyéni, hanem inkább társadalmi probléma. Tehát a terjesztőnek nem volt lehetősége más szakmát választani a puszta megélhetéséhez. Ám ezen a szavakba is öntött szolidaritáson felül egyelőre többet ne várjanak tőlem az ilyenformán kárvallott terjesztők. Majd ha mégis várhatnak, ígérem, hogy azonnal szólok nekik.
A kábítószerről való leszoktatás menetében sok időt és pénzt lehet nyerni vagy veszíteni pusztán azon részlethez való hozzáállásunkon, hogy tisztázni akarjuk-e a páciensnek a terjesztőjéhez való emberi viszonyát. Ez a részlet vagány fellépést is igényelhet, amire tudatosan késznek kell állni.

Ilyen közreműködői felkéréseket tehát szívesen vállalok.

Rövid üzenet a honlap tulajdonosának. Az ablakban a saját e-mail címet kérem feltüntetni.

E-mail cím:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


Honlapkészítés