SZABÓ TAMÁS fogadalmi lelkész (-Druida-).

....az ún. Tudás-alapú vallásos referenciák világából.
FOGADALMI MŰFAJOK
ELSZÓLÍTÁS
KATOLIKUS EGYHÁZ
PROTESTÁNS EGYHÁZAK
IZRAELITA EGYHÁZ
SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
PÜNKÖSDI KARIZMATIKUSOK
CÖLIBÁTUS
MESE BELZEBUBRÓL
HAGYOMÁNYŐRZÉSRŐL ÁLTALÁNOSSÁGBAN
1/ ARS NOVELLICA
2/ BEMUTATKOZÁS
3/ EGYHÁZI HÁTTÉR
4/ DRUIDASÁG
5/ DRUIDA RENDEK
6/ KAPCSOLATTARTÁS
7/Jószolg.diplomácia
8/ PÁRKAPCSOLAT-MENTÉS
9/ GYÓGYÍTÁS
10/ BIBLIA
11/ A KORÁN
12/EGYÉB SZENTÍRÁSOK
13/ HAZUGSÁG - TESZT
14/ A FOGADALMAIM
15/FÉRFI-NŐ KÖZMEGEGYEZÉS
16/ LELKÉSZEK és KOLLÉGÁK
17/ DRUIDA KÉPZÉS
18/Lebeszélés öngyilk.ról
19/ KUTATÓI REFERENCIÁK
20/ ELLENTÉTELEZÉS
21/ VERSEK
22/ FÉNYKÉP
23/ HÁZASSÁGKÖTÉS
24/ VÁLÓPERES KÉPVISELET
25/ TEMETÉSI SZERTARTÁS
26/PROSTIK - STRICIK
27/ MEDIÁTOR-KÉPZÉS
28/ LESZOKTATÁS KÁBÍTÓSZERRŐL
29/KÖVETELÉS-ÉRVÉNYESÍTÉS
30/ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERTARTÁS
PLÁTÓI TÁRSAS VISZONY
A HOMOSZEXUALITÁSRÓL
RENDEZVÉNY - NAPTÁR
Vállalkozótársi szertartás.
ALBÉRLET HELYETT LAKÁS
ELTŰNT SZEMÉLYEK
KETURA-KONFESSZIÓ

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó


IKERTESTVÉR HONLAP AJÁNLÓ

Találmányi Adattár az SHP-szerveren.

Látogassa meg a jelen honlap "egypetéjű ikertestvérét", a Találmányi Adattár és Önmenedzselő Alternatív Gazdasági Modell című honlapot is a www.tudomanyosmozaikok.shp.hu URL-címen.Ars-novellica:

Ars poética helyett

Ha önmagunkon keményebb kísérleteket végzünk, mint dr. Mengele másokon, és életben maradunk, akkor nyilván eredményekre jutottunk. Ezek háromfelé oszthatók. Mind a hárommal elszámolással tartozunk az emberek felé, feltéve ha ők kíváncsiak is rá. Pontosabban mondva azoknak tartozunk, akik MOST kíváncsiak rá, a többi embernek majd KÉSŐBB fogunk tartozni. A "tartozási klisé" tehát logikailag háromféle lehet:
- Emberek, én ezt és ezt kipróbáltam, másoknak is bátran ajánlom, felelősséggel, kompetenciával és szeretettel. Aki további részletekre is kíváncsi, annak csakis a tárgyilagosság jegyében állok a rendelkezésére, mert a felelősség, a tárgyilagosság és a kompetencia összetartoznak.
- Emberek, én ezt és ezt kipróbáltam, másoknak nem ajánlom, mert ha nem figyelmeztetnék senkit, hogy azt a valamit tulajdonképpen helyette is kipróbáltam, akkor ott se felelősség, se tárgyilagosság, se kompetencia nem teremne.
- Emberek, én ezt és ezt kipróbáltam, és ebben a csapásirányban még nem találtam semmit, hogy a fenti kettő valamelyikét kijelenthessem róla. Aki hasonló dolgokkal kísérletezik, engedje, hogy mellé álljak, ha neki derogálna mellém állni. Én is a szeretetet és a szabadságot keresem, és már csak azért sem döglök meg, hogy ne sírfelirat legyen ebből az aranyköpésemből.

Egy holtpontról még
akármelyik irányba elindulhatunk,
de a mélypontról már
csakis felfelé vezet az utunk.

Az Idő még csak az ember számára gálya-rabság,
Az Isten számára már egy körpálya-tagság;
Az Idő az Univerzumban nem más:
Csak egyszerű de nagyszerű körforgás.

Ezt mondja Hermész emlékére
Egy híres magyar druida;
Pedig nem áll a rendelkezésére
se villa, se lakás se iroda.

Egy magányos utolsó sírfeliratként
Ezt a néhány rímet fessük fel;
Majd pedig kivégzett elítéltként
Magát a Halált temessük oda el.

A holtpontról még
Akármerre mehetünk;
De a mélyponton már
Csak felfelé emelkedhetünk.

Így vigasztal mindenkit az Ég Szerelmére
Az a híres magyar druida,
Mert már és még nem áll a rendelkezésére
Se pénz, se nő csak kaloda.

Képzeljük el, hogy egy több-száz kilométer kerületű zárt körpályán mozgunk, de csak néhány tucat méterre vagyunk a felelősség, a kompetencia és tárgyilagosság ideáljától. Ide-ál, ide-állj, kurjant a hobókos druida, és lazulj most el velem együtt Kedves Testvérem! A honlapon úgyis magázni foglak, mert tegezni csak a próféták szokták a Publikumot, én pedig "csak" druida vagyok... Tehát ott van előttünk néhány tucat méterre a zárt körpályánkon a Szabadság és Szeretet Kulcs-csomója, rajta Három Kulcs: Tárgyilagosság, Felelősség és Kompetencia. Merre induljunk hát a zárt körpályán, ha csak az orrunkig látunk?
Uraim és Hölgyeim! Ti menjetek a jó irányba, a rövidebb távolság szerint. Én elindulok helyettetek a "rossz" irányba. Ama Kulcs-ponton úgyis találkozunk, mert a zárt körpálya az zárt körpálya, és nem pedig "quo vadis" út a Semmibe. Nyugodtan cammogjatok, én majd gyors leszek, hogy nagyjából egyszerre találkozzunk ama Kulcs-ponton. Én hosszabb utat fogok megtenni, de én egy Madárlátta Királynővel fogok visszatérni. Egy elveszett, de megkerülő Királynővel: A Királynővel, aki szintén megkerüli a körpályát. Ő akárhová lép a Körpályán, mindenképpen valahol köztem és a Kulcs-pont között lesz a helye. Ha pedig én nem látom Őt a Kulcs-pont és közöttem a rövidebb távolság szerinti irányban, akkor elindulok a hosszabb távolság felé, és majd csak kikötünk együtt a Kulcs-ponton. Nevezhetjük ezt a Kulcs-pontot a Királynő Trónjának is. Lehetne még játszadozni a gondolattal, hogy addig is, amíg én "kerítem" a Királynőt, ti kezdjétek el tolni a Trónt tovább, aszerint az irány szerint, ahonnan érkeztetek. Tehát onnan toljátok azt tovább, hogy minél hamarabb megpihenhessen rajta a fáradt Királynő: az Üdvösségünk záloga. A Megváltást Jézus elvégezte, az érdemi Üdvözítő szerepét az én felfogásomban egy Királynőre, a Királynőre hagyta. Őt hajkurásztam és megtaláltam. Ugyanis amíg ti tapogattátok a Kulcs-pontot, addig én rendületlenül szaladgáltam.

Tehát mások kötelező figyelmeztetésénél tartottunk. Három pontba szedve taglaltam, hogy mit igen, mit ne, és hogy mit talán.
Amennyiben jók a válaszaim, akkor végszükség specialista vagyok.
Ha valakik szerint ezek a válaszok úgysem nyújtanak segítséget,
- vagy pedig arra az útmutatóra illetve segítségre, amit én kínálok,
- szerintük valójában én szorulnék rá,
- azok nyilván nem fogják rám pazarolni az értékes idejüket.
- Ám aki végszükségben van, az úgyis elfogadja tőlem, hogy senki sem tud segíteni a saját végszükségén, csak valaki más fog tudni: egy külső, hol semleges, hol felelősség- és szeretetteljes nézőpontból.

Ez az elem, ez a szerep, ez hiányzott az életünkből. Az enyémből is, és én felfedeztem, hogy ebben a vonatkozásban mindnyájan egy cipőben jártunk, egy lyukas cipőben csoszogunk. Én ezt a szerepet druida-szerepnek kereszteltem el, és szakosodtam rá.
A Végszükségben állok- az Egyének, a Csoportok és az Egészen Nagy Közösségek szolgálatára. Amíg dolgozok egy akármekkora ügyön, arra az időre a felelősséget is átvállalom, legyen bár az akármekkora.
A Tárgyilagosságot mutatom, a Felelősséget átvállalom, a Kompetenciát pedig másolom, mint ahogy a fénymásoló szórja a másolatokat. Másolom, és a mérlegre teszem. Ha van súlya, akkor hadd vigyék, vigyétek, és legyen tiétek a Referencia.. Szabadság volt van és lesz, csak le kell hajolni érte, de fel is kell egyenesedni vele. Szeretni pedig engem csak a harmadik helyen szeressetek, a második helyen önmagatokat, és az első helyen egymást!
A többi Választ csak érdemben fel is tett kérdésre nyújtom, de ez a honlap azért született, hogy felbátorítsam magam felé a kérdéseket és a felkéréseket.
Keríts időt, légy szerencsés illetve sikeres ebben az igyekezetedben, és kattints rá a honlap többi gombjára is! Minden egyes gombra, és ajánld őket a barátaidnak is!


Gyors üzenet a honlap tulajdonosának. Az ablakban a saját e-mail címét tüntesse fel.

E-mail cím:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


Honlapkészítés