Commora Aula honlapja-Ne a tömegben kiabáld az igazadat, hanem azzal szemben
Az autonómia örök aktualitása miatt, egy effektív konfliktusmegoldó módszer, egy történelmi igazságtalanságokat kiegyenlítő legitim követelmény.

MENÜ


BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

SK Polícia:
Slotát védjük, Bószát bevisszük


2011.01.14.

Elnyomás, vagy szabadság? Válassz!

Tegnap az SK Polícia mindenfajta ok megnevezése nélkül letartóztatott és gépfegyveres kisérettel bevittek a rendőrségre. Az emberi méltóságomat sértették meg.

Ez a hír.

Előzmények: A múlt hét folyamán többször is elmentem, gyalogossan, vagy autóval a szlotaféle oszlop mellett, mert emlékműnek nem lehet nevezni, hisz nem törvényes úton lett elhelyezve és vajon kinek is állíttana emléket, a helyi magyarságnak bizonyosan nem.

Pozsonyi Trianon ellenes beszédem (2010.06.05. )

Levélben kértem az új öregkomáromi városi veztést, hogy valamit csináljanak a törvénysértéssel szemben.

Felülvizsgálati kérelem – Slotaféle Trianon-emlékoszlop
Még nem kaptam választ, de kérelem nélkül is cselekedniük kellett volna. Valójában én 2010. július 4-én telefonon keresztül figyelmeztettem a városi csendőrséget,. hogy a határon törvénysértő módon próbálnak elhelyezni egy márványoszlopot, a válaszuk az volt: Ha lesz idejük majd megnézik, de nem kaptak rá utasítást, hogy be kell avatkozniuk, - nem is avatkoztak be. A mai napig nem történt jogorvoslat az ügyben, nyugodtam a magyarellenes és hatályos törvényeket is sértő módon kihelyezett oszlop ott viríthat a határon, provokálhatja a helyi tősgyökeres magyarságot, az ide betelepült szlovákság nagy örömére.

Ezek ellen tiltakoztam az alkotmány 32. fejezete értelmében.

Úgy döntöttem, hogy majd csütörtökön kimegyek és egy fóliás zsákot húzok az oszlopra, hogy így figyelmeztessem a törvény őreit, hogy valamit már illene tenni ebben a dologban hogy a törvénysértést orvosolják.

Nyugodtan kimentem, délelőtt 11-kor, ráhúztam a zsákot az oszlopra, majd szalagragasztóval ráerősítettem, hogy a szél le ne fujja. Megfordultam és látom, hogy a mellettem lévő volt vámház épületéből két férfi rohan felém. Mikor odaértek látom, hogy az egyikük tendőrruhában van, a másik civilben. A rendőrruhás mérgesen, lihegve a személyimet kérte. Jobban ránéztem és látom nincsen rajta az azonosító jelvénye, kitűzője, ezért kértem, hogy igazolják magukat, ez helyett, telefonon erősítést kért. Mikor újból azt kértem igazolják magukat, mert nem tudhatom, hogy nem-e álrendőr, de a válasz helyett, leköcsögözött, gazembernek, disznónak nevezett az idősebbik, aki rendőrruhában volt. Kikértem magamnak, amire a válasz az volt úgysem tudom bebizonyítani, hogy azért nem igazolta magát, mert nem volt rajtunk kitúző és azt sem, hogy nem igazoltuk magunkat és azt sem, hogy sértegetett. Mondtam ez igaz, de a tény azért tény marad. Közben megérkezett egy autós járőr, terepfelszerelésben és gépfegyverrel a hátukon, láttam rajtuk ott van a kitűző névvel, kérésükre átadtam a személyimet. Közben ahogyan ránéztem az engemet sértegető rendőrre (mert a kiérkezők ismerték) már rajta volt a névvel ellátott bilétája. Azt állította, hogy én sértegettem őket, nem engedelmeskedtem az igazoltatásnak és kéri, hogy vigyenek be a rendőrségre. Mikor azt kérdeztem mit követtem el, indokolják meg az aránytalan rendőrségi eljárást, választ nem kaptam, csak annyit, ha nem szálok be a rendőrautóba, akkor kényszeríteni fognak.

Itt megállnék egy pillanatra, mert a szlovák mésiákban úgy jött le, hogy véletlenül arra járt egy őrjárat, ami felfigyelt a tettemre.

Hivatalosan ezt állították: A szlovák rendőrség a "tettest" beszállította a komáromi rendőrparancsnokságra. A TASR hírügynökség tájékoztatása szerint Renáta Čuháková, a nyitrai rendőrség szóvivője elmondta, A tettemet egy véletlenül arra járó őrjárat vette észre. Bósza János vagyon elleni szabálysértést követett el, és ezért pénzbírságot fizet majd.

Szlovák hivatalos verzió: Bósza vo štvrtok 13. januára natiahol na pamätník Trianonu v Komárne plastové vrece na odpadky, ktoré ozdobil nápisom v maďarskom jazyku. "Tento pomník je prejavom šovinizmu SNS. Ďakujeme, neprosíme si," znie Bószov text v slovenskom preklade. Počíňanie Bószu si všimla policajná hliadka, ktorá prechádzala neďaleko. "Muž sa dopustil priestupku proti majetku. Za tento priestupok bude sankcionovaný peňažnou pokutou," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Az, hogy az a két rendőr, akik törvénysértő módon nem igazolták magukat, véletlenül lettek volna ott, azt kétlem, , mert a volt vámházból és gyalogossan jöttek hozzám, nem egy véletlenül arrajáró autós járőrként. Az igazság az, hogy vártak rám és az elkészített tervek szerint csapdába csaltak, majd törvénysértő módon jártak el. Ez az a híres szlovák jogállami rendőrség. Én senkinek anyagi kárt nem okoztam, az azonosítóval ellátott igazi rendőröknek igazoltattam magamat, átadatam a személyimet, akkor nem értem miért vittek be gépfegyveres kisérettel ésmiért motoztak meg, fel tett kézzel állva, mint, mint egy köztörvényes bűnözőt. Mindezeket gondolom az ott elhelyett térfigyelő kamera rögzítette, bár előfordulhat, hogy a felvételek eltünnek majd.

Egy fórumozó így reagált:
” Bósza “zsákolását” egy rendőrjárőr észlelte. " - Gondolom véletlenül épp arra járt. Habár az is lehetséges, hogy Jani összes telefonját lehallgatják, figyelik az e-mailjeit és be van poloskázva a lakása. Mert ellenség.

egy másik

Kedves Bósza János!

Hogy miért van ez?
A választ mindannyian tudjuk!
Azért, mert magyarok vagyunk.
Mert Szlovákia még nem teljesen érdemli meg a jogállami címet a magyar nemzetiségű állampolgáraival szembeni hozzáállása miatt!

Kedves Bósza János! Biztosíthatom arról, hogy nagyon sok szimpatizánsa van és az Önt ért sérelmeket személyen mi is átérezzük és úgy fogadjuk, mint ha azt mi kaptuk volna! Hedvig meghurcoltatásai is nekünk az egész felvidéki magyarságnak szólt.

Minden tiszteletem az Öné!
folytatomHozzászólások:

Tisztelt Bósza János!

Sok egesseget, boldogsagot es szerencset kivanok az uj esztendoben!

Amit tett es csinall figyelemre melto, ezt nem Onnek, hanem egy egyseges magyar partnak a legfelso koreinek kellet volna megtenni. Ha volna ilyen, de nincs. Ezert kerult On olyan sajnalatos helyzetbe, hogy lassan ramegy erre az egesz elete.

De ha valaki egy Don kanyarnal harcolo katonatol ma megkerdezne, hogy kinek nyujtana kezet, akkor az Bósza János lenne. A minket asszimilacioba taszito es a csecsunket veresre szopo somorjait (de oda is csak bekoltozott tudtommal) szerintem egy golyora se meltatnak, csak siman hagynak megfagyni. Tobbet nemis erdemel!

Udvozlettel Dunaszerdahelyrol!
Dunaszerdahely2011-01-14 11:00:07
Bosza ur , csak igy tovabb.
DS2011-01-14 10:59:45
Minden tiszteletem Bósza Jánosnak, a polgári engedetlenség minden országban eredményre vezetett. Az USA-ban egy afro-amerikai idős asszony szállt szembe a szegregációval egyedül, mikor nem adta át a helyét a buszon egy fehérek számára fenntartott ülőhelyet, tízezrek csatlakoztak hozzá, és Marin Luther kinghez, és a vége az Egyesült Államok megújulása lett.
A probléma az, hogy Bósza János akcióihoz senki nem csatlakozik. Pedig ha 100-an, ezren, 10 ezren majd 100 ezren kivonulnának Jánossal, akkor 1 éven belül itt autonómia lenne. A politikai berendezkedés, a látszólagos magyar politikai részvétel miatt nem történik semmi, az emberek be vannak csapva, és megy a csiki csuki.
Ot
2011-01-14 10:58:34Mindenkinek köszönöm a támogatói hozzászólását, még annak szlováknak is, mert nem akart a Duna túlpartjára küldeni, csak egyszerűen bolondnak tartott. Lehetséges egy kicsit tényleg bolondnak kell lenni, mert tiszta fejjel nagyon nehéz megérteni mi motiválta Demáček por. (akinek a nevét csak a rendőrségen tudtam meg, amikor ő maga árulta el, ezzel bizonyítva azt is, hogy kint erre nem volt hajlandó), hogy alpári módon sértegessen. Az ember a tévének is és az élettapasztalatának köszönhetően, napi kontaktusban van a rendőrség praktikáival, így ezen már nem is csodálkozom.
Demáček hű szolgája urainak, méltó talpnyaló, azért kiskoloncért, amit cserébe kap.
Egyedül voltam így mindjárt tudta bármit megtehet, miután nem volt hajlandó magát igazolni el akartam menni, kabátomat megfogta és közölte velem mindenáron ezt megakadályozza, szinte folyt a nyál a szájából úgy várt arra, hogy lekenhessen egyet, erőszakot alkalmazhasson. Aki ezt nem hiszi el, annak csak azt javasolhatom, ne is akarjon hasonló helyzetben lenni, mert ahhoz erős gyomor és idegrendszer kell és a megtapasztalás, annyit nem ér. Én már sok hasonló helyzetet az életben átéltem, betörtem, mint a ló, már semmi sem tud meglepni. Egy rendőrállamban, ahol a jog és a törvények csak az elnyomás eszköztárát gyarapítják, ott igazságról, törvényes eljárásról, igazságos döntésekről nem lehet beszélni. Ennek ellenére a félelem nem jó tanácsadó, mert a hatalmasok és szolgáik, akár magyar janicsárjai is ezt tudják, ezért a megfélemlítés, hogy megalázzanak minket és meghunyászkodásra késztessenek minket. Ha félni fogunk a jogtiporlók fognak győzni, ha merünk a jogainkért békésen küzdeni, akkor igenis mi leszünk a nyertesek és becsteleneket oda küldhetjük, ahová valók.
boszajanos
2011-01-14 06:36:47


#
boszajanos Mozilla Firefox Windows
Beküldve 2011, január 14 - 8:26

Tudod a határ, hogy magamutogatás, vagy eszköz a siker érdekében, az nagyon nehezem behatárolható. 2007-ben mikor a DFÖT-t létrehoztu, csak egy hír eresztettem el a TASR és a Sita irányába, talán 2-3 órán belül már minden média, írott, rádiók, tévek, leközölték.

Most tudod a helyzet más, most nem az a cél, hogy mindent nagydobra verjünk, hanem a bizalom és a lassú, de nehéz építkezés, a bizalmon alapuló építkezés, a szlovák soviniszták ezt tudják, hogy ez számukra veszélyesebb terep, mintha a médiákban lehurrogjuk egymást, vagy a nagy semmitmondó politikusi beszédek. Ezért próbáltak tegnap is megfélemlíteni. Ma cselekedni kell, úgy ghandissan és kingessen. Persze aki cselekszik az hibákat is elkövet, de már számunkra nincs visszaút, csakis előre szabad nézni. Ebben, ezen az úton a becsületes médiák sokat segíthetnek, a siker nem fog elmaradni, ha a tetteinket az igazságérzetünk fogja vezérelni, irányítani. Én ebben hiszek, amit én emberileg megtehettem, azt az elmúlt 5 évben megtettem, ma már a többségben lévő megfélemlített népen a sor, a fiatalokon, a félelmüket hátrahagyva a cselekedniük kell. A megmaradásnak más alternatívája nincs.
#
Komárom HUNGARY Google Chrome Windows
Beküldve 2011, január 13 - 18:10

János- a média nem mindig a magamutogatás eszköze, bár sokan ezt arra használják. A média szerepe elsősorban a történések bemutatása. A média bizonyíték, tanú. A nyilvánosság hatalom. Két rendőr szava egy civillel szemben akinek nincsenek tanúi, többet ér. Erre számítanod kellett volna. Ha kamerák kereszttüzében tiltakozol, akkor teljesen más lett volna a végkimenetel.
#
boszajanos Mozilla Firefox Windows
Beküldve 2011, január 13 - 17:09

Nézd nem a média végett csináltam, hanem a saját lelkiismeretem végett. Ezért a bumm fórumon kívül máshol nem is jelentettem be, ott is csak azért, hogy legyenek mások is, akik velem együtt tiltakozzanak. Tudtam, hogy egyesek nemtetszését váltom ki, de hogy gépfegyveres kisérettel, megmotozással és rágalmazások kiséretében visznek be, azt azért nem gondoltam volna. Ez lenne az új rendőrség?Rossz felé mész János!A
SCIPIO | 2011. január 14. péntek 04:48

Rossz felé mész János!A negativra negativval akarsz hatni és az köztudott,hogy taszitja egymást. .Pozitivra negativ való a negativra pozitiv ha eredményes akarsz lenni.Magyarul: egy óriási csokor virág 12cm széles piros fehér zöld szalaggal a szalagon felirat Lélekben egyek vagyunk!!!!
Szerinted egy virágcsokorral a kezedben beléd kötött volna valaki?Na igy adtál volna egy hatalmas pofont a férgesének!


Kedves Scipio
Névtelen | 2011. január 14. péntek 05:14

Nehéz megmondani mi a helyes, lehet, hogy igazad van, de ez csak akkor működne (szerintem), ha nem egy olyan szimbólumról lenne szó, mint ami és nem magyarellenes, hanem történelmileg összekötne minket. Gyakorlatilag egy ártatlan fólia és egy olyan szöveg rajta, ami lényegében csak az oszlopállítókat fikázta ki, ennyire feldühösítette őket, ezen kéne elgondolkodni. Valójában elárulták magukat, hogy mindegy, ha kezet nyújtasz, vagy határozottan a jogra hivatkozva cselekszel.

Szerintem most határozott módon tudtára kellett adni, nemcsak a szoborállítóknak, hanem mindenkinek valami itt nagyon nincs rendben, mert törvényeket sértő módon odahelyezett oszlopot a rendőrség védelmébe vette és azt aki ez ellen tesz békésen, azt törvénysértéssel vádolják. Ennek az akciónak ez az üzenete, ha pl elolvasod a bummos hozzászólásokat nekem ez jött le. Tudod egy kiszámíthatatlan maga körül csapkodó ellenféllel nehéz békülékényen érvelni. Azt hiszem 20 évnek már elég kellett lennie, hogy ezt tudomásul vegyük. Most nem azt mondom, azt csináljuk, mint ők, hisz látod az oszlophoz hozzá sem nyúltam, csak tudtukra adtam, nem helyes az amit csinálnak és ahogyan, valamint azt is végtelenségig nem lehet törvénysértő módom viselkedni. Tudod ennek a zsákos dolognak van egy másik oldala is, küldtem egy levelet a komáromi városházára, hogy tegyenek törvényes jogi lépéseket, hogy ezen az állapoton változtassanak.
Még van egy lényeges dolog ezzel a ghandis cselekedettel be akartam bizonyítani, hogy nem lehet, sőt nem is szabad a végtelenségig meghátrálni, félni, hanem ha kell a lábunkra állva, azt kell mondani elég volt a megaláztatásból. Pl. így is lehet és úgyis ahogyan azt te javasoltad, pl. ez lehet a következő lépés, de fordítva más üzenete lehetett volna. Most a koszorú nem is rossz ötlet. De ezt már nem én akarnám megszervezni, mert sem anyagilag sem más értelemben nehezen tudnám átültetni. Valaki más is már felvállalhatna valamit, én biztosan ott leszek, ha megszólítanak.
1 – Felülvizsgálati kérelem – Slotaféle Trianon-emlékoszlop
http://oregkomaromert.boszajanos.eu/


gyetvai | 2011. január 16. vasárnap 02:47
smirgli | 2011. január 16. vasárnap 03:17

Kedves Gyetvai!

Jól látod!
És nem csak Bósza János.
Minden magyar gyanús, akikben nem tudnak megbízni, mert tudják jól, hogy ha fordított lenne a helyzet akkor ők sem lennének jobbak... Biztosan van valami ami miatt nem mernek megbízni bennünk:)

De, hogy mi lehet az?

* válasz

Véletlen
gyetvai | 2011. január 16. vasárnap 02:47

” Bósza “zsákolását” egy rendőrjárőr észlelte. " - Gondolom véletlenül épp arra járt. Habár az is lehetséges, hogy Jani összes telefonját lehallgatják, figyelik az e-mailjeit és be van poloskázva a lakása. Mert ellenség.Bósza lefóliázta Slotáék komáromi Trianon-oszlopát

Bósza lefóliázta Slotáék komáromi Trianon-oszlopát
Bevitték a rendőrök
( frissítve - 14:00 )
Tiltakozott 2011. 01. 13

Bósza lefóliázta Slotáék komáromi Trianon-oszlopátBósza János komáromi civil autonómiaharcos csütörtökön délelőtt fóliával takarta be a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által a komáromi határon felállított emlékoszlopot, mely a trianoni szerződést élteti.
„Ez az oszlop a sovinizmus jelképe. Az SNS magyargyűlöletének szimbóluma. Nem kérünk belőle!“ - állt a kék színű fólián elhelyezett feliraton.

Bósza délelőtt 11 óra után ment a határon elhelyezett Trianon-oszlophoz, hogy tiltakozzon ellene. A Bumm negyed 12-kor érte el telefonon, ekkor már – elmondása szerint – egy rendőrautóban ült a helyszínen.

Azt mondta, éppen letakarta az oszlopot, amikor két rendőrruhás férfi ment hozzá, vulgárisan beszéltek vele és személyi igazolványát kérték, mire ő is arra kérte őket, azonosítsák magukat, de erre nem voltak hajlandók. „Leköcsögöztek, gazembernek, disznónak neveztek“ - mondta Bósza, aki szerint később egy rendőrjárőr is kiérkezett, akik igazolták magukat, így ő is megmutatta személyi igazolványát. Ezt követően beszállították a komáromi rendőrkapitányságra.

„Őrizetbe vettek, de nem mondták meg, milyen indokkal“ - mondta Bósza később, még a rendőrségről telefonálva. Hozzátette, semmilyen kárt nem okozott az SNS emlékoszlopában, így nem érti, miért vitték be.

(frissítve - 14:00) Bósza Jánost délután fél 2-kor engedték el, az esetről jegyzőkönyvet vettek fel. "Az engem sértegető rendőr azt vallotta, én beszéltem vele vulgárisan, ebből persze egy szó sem igaz. Két eljárást is indítottak ellenem, egyet azért, mert a felszólítás ellenére nem igazoltam magam, a másikat pedig azért, mert állítólag megzavartam a közrendet" - nyilatkozta a Bummnak.

Daniel Lipšic belügyminiszter egyébként pont ma délután érkezik Komáromba, hogy kitüntessen két életmentő rendőrt.

A Trianon-oszlopot nem sokkal a parlamenti választások előtt helyezte el Komáromban a Szlovák Nemzeti Párt. Ján Slota pártelnök személyesen leplezte le az emlékművet, kijelentve, „Szlovákia most megmutatja a nemzetnek, egész Európának és elsősorban a Duna túloldalán élő magyaroknak, hogy ez a mi földünk, ez szlovák föld és soha nem hagyjuk, hogy elvegyék”. Az oszlop felirata szerint a "hálás szlovákok" köszönetet mondanak a nagyhatalmaknak azért, mert tető alá hozták a trianoni szerződést, mely "megpecsételte a történelmi Magyarország szétesését".

(bumm)
http://www.bumm.sk/50712/bosza-lefoliazta-slotaek-komaromi-trianon-oszlopat.htmlBósza

Bósza "bezsákolta" a Trianon-emlékoszlopot
Cikk küldése ismerősnekCikk nyomtatása
2011. január 14. péntek, 11:33 | TASR
Komárom
|

Bósza János, az autonomista törekvéseiről ismert komáromi vállalkozó csütörtökön műanyag szemeteszsákot húzott a magyar-szlovák határon a Szlovák Nemzeti Párt által felállított Trianon-emlékoszlopra.

A zsákra magyar nyelven ezt írta: “Ez az emlékmű az SNS sovinizmusának megnyilvánulása. Köszönjük, nem kérjük.” Bósza “zsákolását” egy rendőrjárőr észlelte. A rendőrség a performance-ot szabálysértésként minősítette. Bósza Jánost pénzbírsággal fogják sújtani.
http://ujszo.com/online/regio/2011/01/14/bosza-bezsakolta-a-trianon-emlekoszlopotKomárom: Bósza János letakarta a provokáló trianoni oszlopot

Komárom: Bósza János letakarta a provokáló trianoni oszlopot


2011. január 14. péntek, 13:08
Bósza János komáromi polgárjogi aktivista megelégelte, hogy városában a választások sem hoztak változást a Szlovák Nemzeti Párt által provokatív módon felállított trianoni sírkővel szemben, és tegnap egy szemeteszsákkal letakarta az "emlékművet".
Bósza János a szemeteszsákon egy üzenetet is elhelyezett a következő felirattal: "Ez az oszlop a sovinizmus jelképe. Az SNS (SZNP) magyargyűlöletének szimbóluma. Nem kérünk belőle!"
A szlovák rendőrség a "tettest" beszállította a komáromi rendőrparancsnokságra. A TASR hírügynökség tájékoztatása szerint Renáta Čuháková, a nyitrai rendőrség szóvivője elmondta, Bósza János vagyon elleni szabálysértést követett el, és ezért pénzbírságot fizet majd.
Bósza János semmilyen kárt nem tett a másokat is irritáló "emlékműben" (amely szinte felállítása napjától kezdve ütésekkel, lefestésekkel szembesül). A trianoni békediktátumot éltető emlékoszlopot tavaly júniusban, Trianon 90. évfordulóján Ján Slota SNS-vezér avatta fel a komáromi Duna-parton, Komárom városának hozzájárulása nélkül (megj. ugyanígy állították fel a Kossuth-téren a Cirill és Metód szoborcsoportot - ezt Robert Fico miniszterelnöksége utolsó napjaiban avatta fel).

Felvidék MaBósza

Bósza2011. január 15. szombat, 11:35
Bósza János komáromi polgárjogi aktivista eddig egy „fura", öntörvényű, magányos harcosnak tűnt/tűnhetett, ám e heti cselekedetével sokak szimpátiáját kivívta (legalábbis az interneten található vélemények alapján).
Mint ismeretes, Bósza János csütörtökön elsétált a komáromi trianoni emlékműhöz, és azt szemeteszsákkal letakarta. Ezzel is jelképezve, hová való az az „emlékmű", melyet mint Ján Slota SNS-pártvezér egyik komáromi hagyatékaként ismerhettünk meg.
Bósza évek óta különböző (elsősorban autonómia-párti) aktivitásokkal próbálta felhívni magára a figyelmet. Ez természetesen állampolgári, szuverén joga. A „fura" jelzőt azzal érdemelhette ki, hogy miután néhány aktivitásához és kezdeményezéséhez (például, hogy felszólalhasson különböző rendezvényeken, tárgyaljanak vele a közéleti személyiségek, hosszú elemzéseit a honi sajtó kötelességének tartsa lehozni stb.) általában nem talált széles körű támogatást, gyakran sértődött hangú kör-emailekkel reagált. Úgy tűnt, ő tudja leginkább, mit kellene tennie a Csemadoknak, az MKP-nak, de még a magyar Országgyűlésnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Sértődöttségre viszont nem lett volna oka, mert törekvései legitimizálását nem tudta széles körű társadalmi támogatottsággal alátámasztani (általában az volt a jellemző, hogy csak néhány tucatnyi érdeklődőt vonzottak azok).
Most valami olyasmit tett, ami miatt talán a szlovák jog betű szerint valóban pénzbírsággal sújthatják (de ne feledjük, a jogászok szerint sem azonos a jog az igazsággal), ám tette sokkal inkább egyfajta polgári engedetlenségi megnyilvánulásnak tűnik, semmint kárt okozó rongálásnak. Szelídnek, de hatásosnak. Bósza komáromi lakos, és tudja, úgy került a trianoni emlékmű városába, hogy fittyet hánytak a legilletékesebbek, a komáromiak véleményére. Véleményével nincs egyedül, hiszen a komáromi trianoni emlékmű szinte felállításától kezdve ismeretlen személyektől eredő támadásoknak van kitéve (kalapácsütések, festékkel való lefújások stb.). Bósza nem kívánt az anonimitás leple alá bújni, nyíltan cselekedett. És nemtetszésének kinyilvánításával mennyivel okozott nagyobb kárt vagy fennakadást, mint például az utakat lezáró sztrájkoló kamionosok, traktoristák, amikor úgy vélik, az állam jogaikat csorbítja? Természetesen semmivel, csak hát ő egyedül volt, és ezért könnyebb a karhatalomnak is fellépnie vele szemben. Pedig az arrogancia elsősorban a komáromi trianoni SNS-emlékmű felállítása volt. A hatalom (konkrétan a Ján Slota vezette SNS-t is magába foglaló Robert Fico vezette kormány) erejének fitogtatása, válaszul a magyar kormány nemzetegyesítő törekvéseire. És éppen Komárom városában, ahol - ha csak ott tartanának választásokat - Fico és Slota soha sem rúghatna labdába. Ők viszont meg akarták mutatni, hogy Komáromban is ők az urak. (Hasonló pökhendiséggel, mint amikor egyszer Ivan Gašparovič azt nehezményezte, hogy Sólyom László egykori magyar államfő Párkányban akarta fogadni őt. Gašparovič úgy vélte, Párkány az ő otthona, nem Sólyomé - közben azt "felejtette" csak el, hogy támogatottsága a köztársasági elnöki választáson ott a 10%-ot sem érte el).
Bósza azt tette, amit úgy érzett, komáromi lakosként szíve szerint cselekedni kell. Várt, hátha cselekszik valamit a város, de hiába. Ha Komárom korábbi polgármestere is hasonló eréllyel lépett volna fel az "ő idejében" megvalósult provokáló szoborállítás ellen, talán most nem kényszerült volna abba a helyzetbe, hogy az önkormányzati választások veszteseként az alkotmánybíróságon próbálja "korrigálni" utolsó helyezését a komáromi polgármesteri választásokon.

Oriskó Norbert, Felvidék MaPamätnú tabuľu k Trianonu odhalil Slota a Hlina

VIDEO: Pamätnú tabuľu k Trianonu odhalil Slota a Hlina

Pamätnú tabuľu k 90. výročiu Trianonskej mierovej zmluvy, ktorú dala urobiť Slovenská národná strana (SNS), dnes v Bratislave na Námestí SNP odhalil predseda strany Ján Slota spoločne s občianskym aktivistom Alojzom Hlinom.

[Alojz Hlina pri odhalení pamätnej tabule] Alojz Hlina pri odhalení pamätnej tabule

03.06.2010 14:28 – BRATISLAVA

aktualizované 15:10 o vyjadrenia Jána Figeľa

Predsedovi SNS pomohol po tom, ako sa zasekla šnúrka na plachte, ktorá tabuľu zakrývala. "Ja ju odhalím, nie neslobodní ľudia, slobodní ľudia môžu odhaliť," povedal Hlina, keď sa vyštveral na priečelie budovy k tabuli. Hlina v minulosti viackrát zorganizoval verejné protesty proti SNS.

Ján Slota ešte pred odhalením tabule povedal, že SNS považovala za potrebné, aby aj v hlavnom meste Slovenska všetci Bratislavčania i návštevníci mesta videli, že si ctíme Trianonskú zmluvu. Na budovu Slovenskej pošty ju inštalovali preto, lebo leží v centre mesta a prejde okolo nej veľa ľudí. Súhlasili s ňou podľa Slotu i pamiatkári, keďže ide o pamiatkovú budovu. Tabuľu financovala SNS, stála "okolo tisíc eur". "Sme dali nejakému kamenárovi, dali sme text a on to napísal," uviedol Slota, podľa ktorého podstatné nie sú otázky, či je tabuľa na budove pošty legálne alebo koľko stála. "Podstatné je, aby tá mierová zmluva platila a aby sme neprišli o Slovensko," dodal.

Tabuľa stála asi tisíc eur, financuje ju SNS

[Ján Slota] Ján Slota
Viacerých novinárov však viac zaujímalo, koľko stála bratislavská tabuľa, kto ju zaplatil a objednal a kto je jej autorom. "Stála asi tisíc eur," povedal Slota s tým, že tabuľu financuje SNS. "Áno, keď ju zaplatila, tak asi hej," reagoval na otázku, či tabuľu objednala SNS. "Zhotovil ju kamenár, to nie je umelecké dielo," dodal na adresu autora tabule. Odpovedi na otázku, či umiestnenie tabule schválili pamiatkari, respektíve, či má SNS stavebné povolenie na pamätník v Komárne, sa však vyhol. "Nechápem, prečo sa pýtate na takéto nepodstatné veci. Podstatná je trianonská zmluva," zdôraznil Slota. "Tabuľa je normálne odsúhlasená Krajským pamiatkovým úradom," doplnil pre TASR predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj.

V texte pamätnej tabule, proti ktorej dnes prišiel protestovať aj jeden z občianskych aktivistov, je vyjadrená vďaka spojeneckým mocnostiam za uzavretie mierovej zmluvy s Maďarskom 4. júna 192O v zámku Grand Trianon vo Versailles pri Paríži. "Zmluva stvorila Československo a ďalšie krajiny v prislúchajúcich hraniciach a dala tvár novej Európe," konštatuje sa na tabuli.

SNS bude v piatok v Komárne pochodovať

SNS v piatok zorganizuje v Komárne konferenciu s názvom "Trianonská zmluva a súčasnosť" a následne podľa Slotu pôjdu "demonštratívne so slovenskými zástavami k mostu, hraničnému prechodu a tam odhalíme pylón s identickým textom". Na tabuli, ktorá oddnes zdobí budovu hlavnej pošty v Bratislave je okrem iného napísané, že Slovenská republika vyjadruje vďaku spojeneckým mocnostiam za uzavretie Trianonskej mierovej zmluvy s Maďarskom.

V roku 1920 bola v zámku Grand Trianon vo Versailles pri Paríži podpísaná mierová zmluva s Maďarskom, ktorá potvrdila hranice Maďarska s Rakúskom, Československom, Rumunskom a Juhosláviou. Trianonská mierová zmluva nadobudla platnosť 26. júla 1921.

R. RAFAJ: Škoda, že Slovensko nemá 4. júna kvôli Trianonu pamätný deň

[Rafael Rafaj] Rafael Rafaj
Trianonská mierová zmluva, podpísaná 4. júna 1920 pri Paríži, má pre dejiny Slovenska taký veľký pozitívny význam, že by si zaslúžila väčšiu pozornosť. "Škoda, že Slovensko zatiaľ ešte nemá 4. júna pamätný deň," povedal pre TASR pri príležitosti dnešného odhalenia pamätnej tabule k 90. výročiu podpisu zmluvy predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj. Trianonská zmluva znamenala zánik Uhorska a vznik nástupníckych štátov, okrem iného garantuje dnešné hranice medzi Slovenskom a Maďarskom.

Na poznámku, že Maďarská republika má 4. júna uzákonený pamätný deň národnej súdržnosti, ktorý však trianonskú zmluvu hodnotí negatívne, Rafaj reagoval, že jeho osobne nezaujíma, čo oslavujú Maďari. "Pre nás je dôležité, aby sme si my ctili dátumy, ktoré sú pre nás kľúčové. A toto je medzinárodná zmluva a všetky medzinárodné zmluvy majú prednosť pred vnútroštátnymi zákonmi. To by mali rešpektovať aj Maďari," povedal.

TRIANON: SNS o pochode v Komárne mesto informovala, o pylóne nie

Pochod v Komárne so slovenskými zástavami k mostu, hraničnému priechodu s Maďarskom, ktorý sa uskutoční v piatok po konferencii Trianonská zmluva a súčasnosť organizovanej v tomto meste Slovenskou národnou stranou (SNS), je oficiálny. "Oznamovaciu povinnosť si splnili," uviedol pre agentúru SITA primátor Komárna Tibor Bastrnák. Osadenie pylónu, ktoré avizoval líder SNS Ján Slota, však môže byť problémom. Mesto totiž nedostalo žiadnu žiadosť. "Ak to urobia, bude to protizákonné," skonštatoval Bastrnák.

Ak SNS pylón odhalí, stavebný úrad komárňanského mestského úradu podľa Bastrnáka začne konanie. "Ak ex-post žiadosť podajú, musíme dať povolenie, pokute sa však nevyhnú," priblížil postup Bastrnák. Ak slotovci nepožiadajú o povolenie pylón osadiť, pravdepodobne bude odstránený. "Všetko však budeme robiť v zákonných medziach, lebo nie sme SNS," podotkol komárňanský primátor. Mesto zabezpečí podľa Bastrnáka počas pochodu všetko "ako treba". Dodal, že pochodujúcich nebudú nijako provokovať.

SDKÚ-DS: Vyhlásenie k 90. výročiu Trianonskej mierovej zmluvy

Trianonská mierová zmluva určila pred 90. rokmi južné hranice Československej republiky a zároveň aj južné hranice Slovenska. Vznik Československej republiky je pre nás významný a nespochybniteľný historický akt. Vracať sa dnes k tejto téme a oživovať duchov revizionizmu považujeme za neprijateľné. Trianonská mierová zmluva potvrdila výsledky 1.svetovej vojny a akoukoľvek mierovou cestou je nezmeniteľná.

SDKÚ-DS považuje za znepokojujúce, ak túto tému znova oživujú politické strany na oboch stranách Dunaja, uvádza sa vi vyhlásení, ktoré poskytli pre Aktuality.sk. Slúži to len na zakrývanie neschopnosti riešiť skutočné problémy občanov, ktoré sú rovnaké na juhu Slovenska ako kdekoľvek inde – rastúca miera nezamestnanosti, regionálne rozdiely, vysoká miera korupcie a klientelizmu, priepasť medzi úrovňou vzdelania a potrebami trhu práce, dostupné zdravotníctvo a vymáhateľnosť práva.

Budúcnosť slovensko-maďarských vzťahov musí byť práve v hľadaní budúcnosti, nie v oživovaní duchov minulosti. Vzájomné vzťahy treba rozvíjať na základe členstva v EÚ a NATO, ako aj Višegrádskej štvorky. Nemali by sme sa sústreďovať na epizódy dejín, ktoré nás rozdeľujú.

Od vlády Maďarskej republiky očakávame, že si uvedomí pôsobenie demokratických síl v slovenskej spoločnosti a nebude robiť nebezpečné kroky a gestá, ktoré budú naši populisti taktiež zneužívať v slovenskej volebnej kampani. Táto téma občanom bez ohľadu na národnosť nič neprináša a nijako neponúka riešenie ich každodenných problémov.

FIGEĽ: KDH je jednoznačne proti revízii Trianonu

[Ján Figeľ, predseda KDH] Ján Figeľ, predseda KDH
Košice sú mesto, ktoré v 20. storočí viackrát zažilo zmeny hraníc a bolo súčasťou raz jedného, potom druhého a tretieho štátu. S Trianonskou zmluvou súhlasilo aj vtedajšie Maďarsko, no vždy sa vyskytli obdobia, počas ktorých sa Maďari snažili o zmenu tejto zmluvy. Žiaľ, aj teraz sú nielen signály, ale aj tendencie k nacionalizmu a jemnému revizionizmu Trianonu Postoj KDH je jednoznačný, je za vytváranie priaznivého prostredia aj pre menšiny, veď sme všetci členmi Európskej únie. Vyhlásil to dnes na tlačovej besede v Košiciach predseda Kresťanskodemokratického hnutia Ján Figeľ, keď informoval o obsahu vyhlásenia KDH pri príležitosti k 90. výročia podpísania Trianonskej mierovej zmluvy, ktorá vymedzila po rozpade Rakúsko-uhorskej monarchie hranice Maďarska s Rakúskom, Československom, Rumunskom a Juhosláviou.

„Pri tejto príležitosti chceme upozorniť našich maďarských priateľov, že Trianonom nedošlo len k rozdeleniu maďarského, ale aj slovenského národa. Za 90 rokov asimiláciu najviac pocítili Slováci žijúci v Maďarsku,“ uvádza sa ďalej vo vyhlásení. Predseda KDH Ján Figeľ vyzýva maďarské kompetentné orgány, aby urobili všetko v záujme revitalizácie slovenskej menšiny, ktoré nezískali žiadne zastúpenie v maďarskom parlamente, čo maďarský ústavný súd označil za protiústavné.

Figeľ kritizoval súčasnú vládu s tým, že naše postavenie v Európe neposilnia teatrálne gestá. Za oneskorené a nedostatočné označil diplomatické a politické reakcie súčasnej vlády. KDH chce požiadať premiéra Fica, aby v Orbánovi nehľadal nepriateľa a za nešťastné považuje osádzanie tabúľ, hoc aj k Trianonu. "Sme pripravení brániť a chrániť celistvosť republiky a sme pripravení urobiť všetko, aby sa odvrátila akákoľvek hrozba v tomto smere," zdôraznil.

http://www.aktuality.sk/clanok/165017/video-pamatnu-tabulu-k-trianonu-odhalil-slota-a-hlina/SNS osadí na hraniciach v Komárne pamätník Trianonu

VIDEO: SNS osadí na hraniciach v Komárne pamätník Trianonu

Predstavitelia Slovenskej národnej strany (SNS) chcú 4. júna, v deň podpisu Trianonskej zmluvy, osadiť na hraniciach v Komárne pamätník tejto udalosti. „Chceme ukázať maďarskému národu, kde je hranica stanovená Trianonom. Chceme ukázať predstaviteľom mesta Komárno, že nám nebudú prikazovať, čo máme robiť v slovenskom meste,“ vyhlásil včera predseda SNS Ján Slota na tlačovej besede. Zároveň dodal, že národniari chcú ukázať, že Komárno je slovenské mesto.

[Ján Slota] Ján Slota

02.06.2010 09:28 – BRATISLAVA/KOMÁRNO

Na pamätníku budú podľa Slotu uvedené len historické fakty. Na výročie Trianonu sa do Komárna chystajú aj členovia maďarskej radikálnej strany Jobbik. SNS plánuje na viacerých miestach osadiť viacero pamätných tabúľ Trianonu. Slota vyjadril radosť z podpisu zmluvy v Trianone, pretože umožnila nám i iným národom dostať sa spod maďarského područia.

Slota zároveň podrobil kritike nový maďarský zákon, podľa ktorého bude 4. jún, teda výročie podpisu Trianonskej mierovej zmluvy, vyhlásený za spomienkový deň. Zákon o Dni národnej súdržnosti podporilo 302 poslancov, proti hlasovalo 55. V texte normy sa píše o tom, že "každý Maďar, rovnako ako komunita Maďarov pôsobiaca pod vládou iných štátov, je súčasťou spojeného maďarského národa, ktorého súdržnosť presahuje štátne hranice". Podľa Slotu schválená norma potvrdzuje vyhlásenia predstaviteľov SNS za posledných 15 rokov, že Maďarskej republike ide o obnovenie veľkého Maďarska. Zákon podľa Slotu vytvára dojem, že Maďarsko sa chystá na revíziu Trianonu, čo môže zle skončiť. Upozornil, že zákon hovorí o vnútornom sebaurčení, čo znamená referendum o autonómii.

Slota avizuje, že do piatich rokov bude na juhu Slovenska vyhlásené referendum o autonómii a následne budú južné územia odtrhnuté od Slovenska ako Kosovo od Srbska. „Maďarská republika chce za pomoci zbraní vytvoriť veľké Maďarsko. SNS urobí všetko pre to, aby SR neprišla ani o centimeter štvorcový,“ vyhlásil šéf SNS. Podľa neho by SR mala vypovedať zmluvu o dobrých susedských vzťahoch s Maďarskom.Na prípadné stretnutie SNS a Jobbiku je polícia pripravená

[Jobbik] Jobbik
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková tvrdí, že polícia nebola informovaná o tom, že by sa v tom istom čase a na tom istom mieste ako akcia SNS konalo aj iné podujatie. „Sme pripravení prijať také bezpečnostné opatrenia, aby bol zabezpečený verejný poriadok v meste,“ uviedla Čuháková. Podľa informácie TASR sa v piatok 4. júna stretnú v Komárne členovia občianskeho združenia Tükör, ktorí plánujú odhaliť pamätný stĺp pri príležitosti výročia Trianonu vo dvore fary reformovanej cirkvi. Akékoľvek demonštrácie priaznivcov Jobbiku oficiálne nikto nepotvrdil, podľa neoficiálnych zdrojov však polícia s touto možnosťou počíta a je na ňu pripravená.

Konferenciu Trianonská zmluva a súčasnosť, ktorá vyvrcholí pochodom účastníkov konferencie k miestu, kde bude slávnostne odhalená pamätná tabuľa k 90. výročiu podpísania Trianonskej zmluvy, organizuje SNS a Matica slovenská. Pochod účastníkov od Domu Matice slovenskej k miestu odhalenia tabule by mal viesť popri soche sv. Štefana, kde sa podľa neoficiálnych informácií plánujú stretnúť prívrženci Jobbiku. Vedenie mesta Komárno potvrdilo, že SNS zatiaľ nedostalo na pochod mestom povolenie z dôvodu formálnych nedostatkov v predloženej žiadosti.

Matica slovenská sa od akcie dištancuje

Spoluorganizátorom akcie SNS je Matica slovenská, jej miestny odbor sa však od akcie dištancuje. Predseda Miestneho odboru Matice slovenskej v Komárne Jozef Černek tvrdí, že o podujatí doteraz nebol informovaný. "Je to aktivita ústredia, s ktorou nechceme mať nič spoločné. Vyhýbame sa akýmkoľvek politickým akciám, pretože úlohou Matice slovenskej nie je politizovanie. Sme kultúrnou ustanovizňou a našou úlohou je podieľať sa na rozvoji miestnej a regionálnej kultúry, čo aj robíme," uviedol Černek. Tvrdí, že spájanie Matice slovenskej s politickými stranami môže poškodiť miestne odbory. "Nám sa v Komárne podarilo s mladými ľuďmi vybudovať slovenské divadlo, na naše predstavenia chodia všetci obyvatelia Komárna bez ohľadu na národnosť. Ale podobné rozhodnutia ústredia o spolupráci s politickými stranami nám len podrážajú nohy a zabíjajú niekoľkoročnú prácu. Kto z rodičov tých detí v Komárne bude nadšený, ak sa začne naša činnosť spájať s činnosťou SNS a Jána Slotu?" vyjadril sa k plánovanej akcii Černek.

Zdroj: SITA,TASR, Foto: TASR, Video: SITA
http://www.aktuality.sk/clanok/164865/video-sns-osadi-na-hraniciach-v-komarne-pamatnik-trianonu/Hlinu zadržala belgická polícia

BRATISLAVA. Podnikateľa Alojza Hlinu v pondelok krátko po 13. hodine zadržala na 5 hodín belgická polícia po tom, ako na kontroverzný koberec s mapou Rakúsko-Uhorska v Bruselskom sídle EÚ položil transparent s nápisom v angličtine „ Európania, zastavte to".

Políciu privolala ochranku budovy. Tá ho žiadala aby vymazal všetky fotografie, ktoré si zo svojho protestu vyhotovil. Na polícii sa zaujímali o jeho minulosť a dokonca si na internete našli o ňom všetky dostupné informácie. Po 5 hodinách ho bez vysvetlenia a akejkoľvek sankcie, či trestu prepustili.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5725451/hlinu-zadrzala-belgicka-policia.html#ixzz1BNVAC2FzPage Rank: 5

2011.01.19.

Az utóbbi hetekben a Commora Aula autonómista honlap látogatottsága eléri a napi 10 ezret (IP), sőt az utóbbi két napban 15 ezer fölött van

Web Page URL: http://commorakozigaz.shp.hu
The Page Rank: 5


(the page rank value is 5 from 10 possible points)

Köszönöm mindenkinek, ezzel Felvidéken az első közé kerültem. Szeretném megjegyezni, nem vagyok informatikus, tehát ezt a statisztikát nem tudom befolyásolni. Mindezt egyedül értem el. Nincs mögöttem, sem a Szülőföld Alap, sem 10-20 tagú szerkesztői társaság, sem állami támogatás. Csakis ellenszéllel szembesültem. Tudom a honlapom nem tökéletes, erre tellett anyagilag és szellemileg. Több ezer írás autonómia témában, én csak 600 saját írás olvasható.

pl. a parameter.sk csak a 4-es szinten van, magukról azt hirdetik a legolvasottabb hírportál

További commorakozigaz.shp.hu domain adatok
További PageRank 5 oldalak.
További PageRank: 5 Domain: co* domainek.

5 / 10 az aktuális PageRank
66 oldalt indexel a Google
6490 oldalon található meg a commorakozigaz.shp.hu karaktersorozat az interneten.Tiltakozó akció Komáromban

" Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányitsák a polisz életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk" (Platon)
Tiltakozó akció Komáromban Nyomtatás E-mail
2011. Január 17., hétfö - 22:01

János, szívből gratulálunk és köszönjük!!!

Bósza János komáromi civil autonómiaharcos jan. 13.-án délelőtt fóliával takarta be a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által a komáromi határon felállított emlékoszlopot, mely a trianoni szerződést élteti. „Ez az oszlop a sovinizmus jelképe. Az SNS magyargyűlöletének szimbóluma. Nem kérünk belőle!“ – állt a kék színű fólián elhelyezett feliraton.


Bósza délelőtt 11 óra után ment a határon elhelyezett Trianon-oszlophoz, hogy tiltakozzon ellene. A Bumm (fevidéki újság) negyed 12-kor érte el telefonon, ekkor már – elmondása szerint – egy rendőrautóban ült a helyszínen.

Azt mondta, éppen letakarta az oszlopot, amikor két rendőrruhás férfi ment hozzá, vulgárisan beszéltek vele és személyi igazolványát kérték, mire ő is arra kérte őket, azonosítsák magukat, de erre nem voltak hajlandók. „Leköcsögöztek, gazembernek, disznónak neveztek“ – mondta Bósza, aki szerint később egy rendőrjárőr is kiérkezett, akik igazolták magukat, így ő is megmutatta személyi igazolványát. Ezt követően beszállították a komáromi rendőrkapitányságra.


„Őrizetbe vettek, de nem mondták meg, milyen indokkal“ – mondta Bósza később, még a rendőrségről telefonálva. Hozzátette, semmilyen kárt nem okozott az SNS emlékoszlopában, így nem érti, miért vitték be.

Bósza Jánost délután fél 2-kor engedték el, az esetről jegyzőkönyvet vettek fel. „Az engem sértegető rendőr azt vallotta, én beszéltem vele vulgárisan, ebből persze egy szó sem igaz. Két eljárást is indítottak ellenem, egyet azért, mert a felszólítás ellenére nem igazoltam magam, a másikat pedig azért, mert állítólag megzavartam a közrendet" – nyilatkozta a Bummnak.

Daniel Lipšic belügyminiszter egyébként pont ma délután érkezik Komáromba, hogy kitüntessen két életmentő rendőrt.

A Trianon-oszlopot nem sokkal a parlamenti választások előtt helyezte el Komáromban a Szlovák Nemzeti Párt. Ján Slota pártelnök személyesen leplezte le az emlékművet, kijelentve, „Szlovákia most megmutatja a nemzetnek, egész Európának és elsősorban a Duna túloldalán élő magyaroknak, hogy ez a mi földünk, ez szlovák föld és soha nem hagyjuk, hogy elvegyék”. Az oszlop felirata szerint a „hálás szlovákok" köszönetet mondanak a nagyhatalmaknak azért, mert tető alá hozták a trianoni szerződést, mely „megpecsételte a történelmi Magyarország szétesését".
http://www.lelkiismeret88.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=341:tiltakozo-akcio-komaromban&catid=81:altalanos&Itemid=62Bósza natiahol na pamätník Trianonu vrece na odpadky a popísal ho
Zdroj: TASR 14. január 2011, 12:19
Zdroj: TASR János Bósza

Kontroverzný podnikateľ z Komárna János Bósza na seba upozornil ďalším výstrelkom. Vo štvrtok 13. januára natiahol na pamätník Trianonu v Komárne plastové vrece na odpadky, ktoré ozdobil nápisom v maďarskom jazyku.

„Tento pomník je prejavom šovinizmu SNS. Ďakujeme, neprosíme si,“ znie Bószov text v slovenskom preklade.

Počíňanie Bószu si všimla policajná hliadka, ktorá prechádzala neďaleko. „Muž sa dopustil priestupku proti majetku. Za tento priestupok bude sankcionovaný peňažnou pokutou,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.


János Bósza je známy svojimi iniciatívami smerujúcimi k dosiahnutiu autonómie na južnom Slovensku. Jeho meno sa spája s občianskym združením Nomos regionalizmus, ktoré Ministerstvo vnútra SR zaregistrovalo 21. decembra 2007 a o necelé dva mesiace neskôr vydalo rozhodnutie o zrušení tejto registrácie pre porušenie zákona.

V novembri 2008 dostali mestské úrady na južnom Slovensku letáky s mapou autonómie južnej zeme spod Bratislavy až po Kráľovský Chlmec. Na obálke bola pečiatka už neexistujúceho združenia Nomos regionalizmus. Bósza v tom čase uviedol, že súd zrušil združenie v júni 2008 a on s ním už nemá nič spoločné. V posledných komunálnych voľbách sa uchádzal o post primátora Komárna, bezprostredne pred voľbami sa však vzdal kandidatúry na túto funkciu.

http://www.pluska.sk/slovensko/politika/bosza-natiahol-pamatnik-trianonu-vrece-odpadky-popisal-ho.html
Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Ez a honlap a Commora Aula magántulajdona