Commora Aula honlapja-Ne a tömegben kiabáld az igazadat, hanem azzal szemben
Az autonómia örök aktualitása miatt, egy effektív konfliktusmegoldó módszer, egy történelmi igazságtalanságokat kiegyenlítő legitim követelmény.

Keresés a honlapon

MENÜ


BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Nyílt levél Bárdos Gyulának

2014.02.06.
Tisztelt Bárdos úr!

Ma Komáromi Szalon vendége lesz, ebből az alkalomból egy kérdéssel fordulok Önhöz.

Azt mondta, hogy minden kényes témáról az elnöki vitákban beszélni fog, én erről nem tudok beszélni, mert nem sikerült a 15 ezer aláírást összeszednem, ezért szólítom meg Ön egy kérdéssel, egy konkrét témában csupán, mert ez áll legközelebb hozzám.

Autonómista vagyok, így most az idő rövidsége miatt csak erről szeretném faggatni és választ kapni a lentiekre.
Az MKP januárra ígérte az autonómia tervezetét, amit nem kaptunk meg. Az MKP a tervezetét már sokszor beígérte, de mindig valamire való hivatkozásul nem hozta nyilvánosságra. A múlt nyáron a Berényi-Bugár vitában Berényi úr azt mondta, ha kell két hét alatt meglesz. Most, hogy még mindig nincs meg ezt úgy kell értelmezni, a tervezet nekünk nem is kell?

Bizonyára Önök közül is sokan autonómisták, mert szerintem is ez az egyedüli megoldás, ami kikövetelhető, amibe az EÚ is belemenne. Akkor miért ez a hallgatás. Mikor én 2007-ben elkészítettem, megj. egy hónap alatt a Commora Aula tervezetét, a tervezettől és az autonómiától, akkor Csáky úr az MKP elnöke a TA3-on egyenes adásban elhatárolódott, úgy, hogy azt állította szönöszös ügynök vagyok és arra kérte a médiákat nézzenek utána ki fizeti az autonómiázásomat és kijelentette az MKP nem foglalkozik az autonómiával, ezt még Dzurindának is megígérték. Azóta Csáky is megváltoztatta a véleményét. Ma már autonómista, de a sértő és nem éppen korrekt véleménye miatt a mai napig nem kért elnézést. Tudom nem az Ön feladata erre felszólítania erre neki kéne rájönnie, hogy ilyenkor mi a teendő.

Számomra érthetetlen az MKP miért nem mer egy tervezettel kirukkolni, már 7 éve Bugár nélkül. Mikor én bemutattam és elküldtem az összes parlamenti képviselőnek a CA tervezetét, amiről a szlovákok úgy nyilatkoztak komoly szakmai munka eredménye szerintük több hozzáértő szakember készítette, az MKP kisebb nagyobb vezetői elhatárolódtak tőle olyan is akadt, mint Petheő úr a komáromi MKP-s járási elnök aki egyszerűn lesajnálta és azt mondta 2007-ben egy igazi szakemberekből álló csapat egy éven beül le tesz az asztalra egy jobb tervezet (kukac.sk-án és a Magyar Nemzetben el lehet olvasni). Öllős is hülyeségnek nevezte, de konkrét kérdésemre miért és mi benne a hülyeség a mai napig senki sem válaszolt ő sem. Még Duray úr is azt mondta 2008 januárjába a médiákban le is jött: nem démonizálni kell a CA tervezetét, ha már létezik vitatkozni kell róla. Egyenlőre a démonizálásnál tartunk hét éve.

Ma már 2014-t írunk, minden évben bizonyos témák keretein belül beígérik, mi pedig tovább asszimilálódunk. Ha most azonnal nem indul be közös erővel valamiféle békés autonómia küzdelem, pár év múlva már nem lesz kinek kikövetelni az autonómiát.

Tudja, ha Ön vitázni akar a szlovák elnökjelöltekkel, akkor azt ma már konkrétan kéne megtennie, nem pedig azt bizonygatni jogos igény-e az autonómia(mi ezt már rég tudjuk, hogy az) és szabad róla beszélni, vitatkozni(ezt is tudjuk, mert egyetlen egy törvény a vitát nem tiltja). Ma már konkrét formában kéne beszélni az autonómiáról. Mikor azt ígérte vitázni fog az autonómiáról is, azt hittem az a tervezet, amit az MKP beígért, hogy talán januárra elkészül. Az MKP ígérte (szerintem el is készült), akkor arról fog majd konkrétan vitázni, hol fognak a határai húzódni, milyen ledelegált joggal lesz felruházva stb, mert vitázni csak konkrét tézisekkel lehet, nem pedig azt bizonygatni, ami már rég egyértelmű, hogy a megmaradásunk egyedüli záloga az autonómia és a vitákat, a békés követelést egyetlen egy törvény sem tiltja.

Nos, ha esetleg mégsincs az MKP-nak tervezete felajánlom a CA tervezetét (Commora Aula honlapján el lehet olvasni) és azt is megengedem Önnek, hogy ha megismerkedett vele (bár tőlem személyes emailban megkapta már 2007. decemberében), hogy vitatkozzon, kérdezze meg mi a véleményük róla a többi elnökjelöltnek, néhányan, akik 2007-ben képviselők voltak megkapták, vagy a pártjaik ismerik. Szlovákul is olvasható, kínálja nekik fel, hogy előre megismerkedjenek a tartalmával, hogy ne tudják azt mondani, hogy szlovákellenes és határok megváltoztatása a cél benne, hacsak ennek a megcáfolását bizonyítani tudná (lehetséges) a tervezet segítségével, akkor már komoly erőlepést mutatkozhatna az autonómia küzdelmünk terén.

Látja így indulhatna be egy igazi békés autonómia küzdelem, maga lehetne a fáklyavivő, ha bátran és konkrétan vitázna, én mindenben segíteném, ha igényt tartana rá. A kényelmetlen témákról konkrétan kell beszélni, nem pedig csak úgy általánosítva, majd visszasöpörni a szőnyeg alá.

Tehát arra kérem, hogy konkrét módon vitázzon, ott a CA tervezet, ami bizonyára hasonló lesz mint az Önöké, csupán esetleg a határok és egyes kompetenciákban lehet eltérés, de egy vitaanyag sohasem lehet tökéletes, de a nézetek konfrontációjának nagyon is megfelel. Az MKP még el is határolódhat tőle, Ön is ha ez így kényelmesebb, hivatkozhat arra, hogy csupán kíváncsi volt a többi jelölt véleményére a témában.

Sok sikert kívánva a választásokon. és várva a tárgyilagos válaszát a kérdéseimre.


Tisztelettel
Bósza János, örökös autonómista ÖregkomárombólUtána vagyunk

Kár, hogy Bárdos a kérdéseimre nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

Kár, hogy Bárdos az autonómia szót ki sem merte ejteni a száján, egyedül, aki egyszer említette, az a moderátor volt.
Arra kérdésre pedig, hogy az MKP-s tervet hol van, nagyon sunyi módon mellébeszélt, hogy szerinte kész, csak még ki tudja kinek a jóváhagyása, lektorálására várnak.
VAGYIS NINCS KÉSZ, MIÉRT KELL MINDIG MELLÉBESZÉLNI, MERT SZERINTEM AZ A KÉSZ ANYAG, AMI OLVASHATÓ ÉS VITÁZNI LEHET RÓLA. A CA tervezete 2007 óta kész, amit az MKP-k tudatosan eltitkolnak, pedig egyedüli olyan anyag, ami már Fico és az összes parlamenti képviselő asztalán ott van.
Az MKP tervezetét még csak olvasni sem lehet. Bárdos egyszerűen hazudott, ami nagyon sajnálatos dolog.
Most én is mondhatnám a könyvem már egy éve kész az autonómia témájában, csak az a baj vele, hogy nem tudom kinyomtatni, mert nincs rá zsozsóm. Nem mondom, mert csak akkor lesz kész, ha majd azt mindenki el tudja olvasni minimum pdf formátumban, vagy egy internetes oldalon. Nos az MKP autonómia tervezete sehol sem olvasható, vagyis nincs kész. Bárdosnak ezt hazugságát nagyon könnyen elnézte a közönség, mikor ezt láttam inkább távoztam, mert semmi értelme nem lett volna ott fagyoskodni tovább.
Ha most valaki azt gondolná Bárdos ellen beszélek az téved, csupán az igazságot írtam le, mert egy beszélgetős estet hazugsággal kezdeni, az minimum nem szép dolog. bárdosnak azt kellett volna mondani, mikor a moderátor megkérdezte, hol az MKP-s tervezet, hogy beismeri igen még "teljesen" nincs kész, mert ez a helyes és valós válasz, de hamarosan bemutatjuk. De ő hősiesen azt hazudta, hogy kész a tervezet, csak éppen nem olvasható sehol sem.
Az sem tetszett mikor azt mondta, ő az önkormányzatiságot támogassa és vitázni akar róla, de mélységekbe nem megy bele nehogy a szlovákokat elriassza. Nos ez egy újabb emkápés szokásos mellébeszélés, mert manapság már nem arra kell várni, hogy a másik fél mit is reagál egy jogos követelésre, hanem kőkeményen a témában nyomulni kell előre, minden alkalmat megragadva a siker érdekében.

Nos akkor most van tervezet, vagy nincs Bárdos azt mondta kész, csak még jóvá kell hagyatni nem tudja kikkel. Ez mi a fene? Ha kész miért nem merik bemutatni? Egy tervezet sohasem tökéletes, azt hosszú folyamatok keretein belül lehet tökélesíteni. Szerintem Bárdos és az MKP fél, hogyha van tervezet akkor a szlovák ellenlábasai bele tudnának kötni, emiatt a mellébeszélés. Vagyis maradt a régi zene.

Van tervezet - nincs tervezet, ez megy már 2007 óta.

Tehát van csak nem szabad senkisem látni, nos ez már diagnózis az MKP részéről. Mitől félnek, hogy ugyanarra következtetésre jutottak, mint én 2007-ben, hogy az etnikai autonómia járhatatlan, csakis a polgári elvű a megvalósítható és be kéne vallaniuk, hogy az a tervezet a CA tervezete, ami már megvan 2007 óta jobb, mint a nemlétező MKP-s, bocsánat az eltitkolt.


abraka írta:
Nos akkor most van tervezet, vagy nincs Bárdos azt mondta kész, csak még jóvá kell hagyatni nem tudja kikkel.
danzig írta:
Ezt a részét nem láttam, pontosan mit mondott?


Mindjárt az elején kérdezte Bárdostól a moderátor, Bárdos sajnos kitérő választ adott. Kár, pedig elég lett volna azt az igazat mondania, még nincs kész, de hamarosan le lesz lelektorálni nemzetközi jogászokkal, utána bemutatjuk. DE!! Ehelyett olyan választ adott, hogy mentse a helyzetet, hogy január végéig nem készült el, ahogyan előzetesen feltételezték, hogy két ellentétes választ adott, talán nem tudatosan tette, de akkor is valótlanságot állított. Valójában ezzel a kettős válaszával akaratán kívül elismerte, hogy még vagy nincs kész, vagy kész van csak Bárdos miatt nem merik bemutatni, nehogy így rontsák az esélyét. Ha az utóbbi az igaz, miért nem mondják meg őszintén, most jobbnak láttuk nem bedobni a zavarosba, majd március 15 után nyilvános lesz és kész. Bár nekem ez sem tetszett volna, de elfogadtam volna logikus és korrekt válasz gyanánt, de azt állítani valami megvan, de valójában nincs, ez számomra nem elfogadható és a szokásos emkápés akarom-nem akarom jut az eszembe. Ezzel már le kéne állni és a kibeszélő "só" helyett inkább kőkeményen küzdeni kéne a jogainkért, azokért, amit senki sem fog odaadni csakúgy alapon. Egyszer úgy 5 éve megkérdeztem Berényitől, miért nem beszélnek a parlamentben magyarul is, akkor azt mondta azért nem, mert saját magukat diszkvalifikálnák. Ezt akkor sem értettem, ahogyan Bárdos tegnapi válaszát az önrendelkezéssel kapcsolatosan, hogy csak óvatosan szabad lépkedni. Ezzel csak az a baj, ezek már ezerszer elhangzottak, ma pedig már nem lehet lassan és óvatosan, csakis kőkeményen előre menve szabad egy érdekképviseletnek tenni a dolgát. A tudatos és jól felkészültség fontos, de ezt nem szabad úgy képviselni, hogy jaj majd mit szólnak a szlovákok. Ma már csakis arra szabad odafigyelni, hogy mit reagálnak a mi lépéseinkre.
Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Ez a honlap a Commora Aula magántulajdona