Commora Aula honlapja-Ne a tömegben kiabáld az igazadat, hanem azzal szemben
Az autonómia örök aktualitása miatt, egy effektív konfliktusmegoldó módszer, egy történelmi igazságtalanságokat kiegyenlítő legitim követelmény.

MENÜ


BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Felvidéki Autonómia Hírlap

2011.07.12.

A Facebookon indult, csatlakozzatok, mondjatok véleményt:
Felvidéki Autonómia Hírlap

Ízelítőnek:

A képlet egyszerű: Nem azoknak kell az autonómia akik nem akarják, hanem akik szeretnének önállóan gondolkodni és cselekedni, egyszóval önrendelkezve élni. Most vagy akarja ezt a felvidéki magyarság vagy marad szolgasorban. Mert nem a szegénység tesz rabszolgává, hanem saját alárendeltségünk elfogadása.
11 órája · Tetszik · · Leiratkozás

József Csanádi
Ez így igaz, autonómiát csak önálló autonóm emberek képesek csak létrehozni és fenntartani. Értedes talán azt tudatosítani hogy nagyot változott a világ. Amíg a kisantant létezett (sakkban tarva Magyarországot) és Magyarországon nemzetellen...Bővebben
10 órája · Tetszik
János Bósza Kedves László azt írod önállóan gondolkodni és cselekedni, ez kell az autonómiához, meghát ugyebár az első lépéshez a Felvidéki Magyar Nemzeti Tanácshoz is, valahogy úgy, ahogyan egy ismerősöm futurisztikusan megálmodta az Új Arcok Felvidéki Mozgalmat. Nem lennénk 10-15en, hogy ezt létrehozzuk, vagy ténylegesen igaz, hogy önpusztító nemzetrész vagyunk, csakis egymás eltiprására, lejáratására vagyunk képesek.
3 órája · Tetszik
Földessy László
Sajnos még mindig olyan korban élünk, amikor a politikai háttér elengedhetetlen, így szükséges amint írod a FMNT is, mint tanácsadó, koordináló és összekötő szervezkedés a politikai pártok fölött. S azt sem hiszem, hogy nem akadna 15 erre a...Bővebben
2 órája · Tetszik
János Bósza Így van, de ki kezdje el ennek a megszervezését. Szerintem egy egy elismert személyiségnek kéne, akihez fel mernek sorakozni a tenni akaró kezek. Szívesen részt vennék benne, de ha kimaradok, akkor sem leszek megsértődve. Ki kezdi?
16 perce · Tetszik
Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:nemzetidal [ 2011-07-17 08:47 ]

Kolozsi Béla úr aggódott a járások etnikai összetételén az autonómia kapcsán.nemzetidal [ 2011-07-16 15:20 ]

Beleolvasva az Autonómia Hírlapba néhányan még mindig nem tudnak elszakadni attól a téves elképzeléstől,hogy az autonómia határait a járások határai mentén kell kijelölni. Az autonmiának semmi köze sincs a mesterséges közigazgatási határokhoz, a területi autonómia határai függetlenül a járások és megyék határaitól húzódnak és ezek entikai határok, melyek akár a megye vagy járás közepén is húzódhatnak.
A finnországi svéd típusú széles jogokat biztosító kulturális autonómia meg más alapokon nyugszik ( kicsit a Bósza János által elképzelt "polgári alapú" elveken nyugszik. A két autonómia formát célszerű kombinálni, a területit a tömbmagyarság részére a kulturálist pedig a terület határain kívül eső szórványmagyarség részére javasolt alkalmazni.
A kulturális autonómia nem egyenlő azzal, hogy Gombaszögön egy évben egyszer magyar néptánccsoportok fellépnek és ápolják a magyar kultúrát.
ND

Ez a honlap a Commora Aula magántulajdona