Commora Aula honlapja-Ne a tömegben kiabáld az igazadat, hanem azzal szemben
Az autonómia örök aktualitása miatt, egy effektív konfliktusmegoldó módszer, egy történelmi igazságtalanságokat kiegyenlítő legitim követelmény.

Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Első: Az igazmondás és a szabadszó jogán

"Ha jót teszel, megvádolnak, hogy önzés és hátsó gondolat vezérli cselekedetedet, mégis tégy jót! Ha sikeres vagy, hamis barátokat és igazi ellenségeket nyersz, mégis érj célt! A jó, amit teszel, holnap már feledésbe megy, mégis tedd a jót! A becsületesség és őszinteség sebezhetővé tesz, mégis légy becsületes és nyílt! Amit évek alatt felépítesz, egy nap alatt lerombolják, mégis építs! Az embereknek szükségük van segítségedre, és ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts! A legjobbat add a világnak abból, amid csak van, s ha verést kapsz is cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid van! " (Teréz Anya)

2015.1.28.
Ebben a témában csakis a bizonyítható tényekből kiindulva megpróbálom az utókor és a jelen félrevezetett polgárainak elmondani, közölni velük kikre is szavaztak és kik próbálnak minket vezetni, kik azok akik hazugságaikkal, féligazságaikkal és önző életvitelükkel minket félrevezetnek. Az igazságnak és a határozat rövid úton való közlésének jogát semmi és senki nem kérdőjelezheti meg. Maggyőződésem, hogy megérett rá az idő, hogy tiszta beszéddel és egészséges és nyílt konfrontációval közösen, a városvezetés és annak polgárai kivezessék Komáromot abból a kátyúból, amibe lelesett. nem lehet továb azt eltűrni, hogy minden négy évben jön egy új várvezetés, aki az előzőt vonja felelősségre az elkövette hibákért, mindenért, ami a városban történik. Most megint ez történik. Pedig egyesekre Stubendek polgármesterre és Keszegh alpolgármesterre gondolok, róluk még azt sem lehet elmondani, hogy semmi közük az eddigi városvezetések hibás, vagy alibista döntéseihez. Stubendek úr, mint alpolgármester, képviselő és Keszegh 8 éven át mint képviselő sok jót tehettek volna a városunkért, de nem tették. Miért? Nos ez legyen már az ő keresztjük. Akik karriert építenek, azokat az igazság , a jótett és az igazmondás nem a kenyerük. Engemet ezek a tények aggasztanak leginkább, hogy olyanok veszik át az irányítást, akiknek nem Komárom szebb jövője a lényeges, hanem a hatalmi vágyuk kielégítése. sajnos alig telt el másfél hónap és már egy évre való zavaros viselkedés, döntés és vélemény született. De, az hogy hogyan akarnak munkahelyeket teremteni erről egy szó, de annyi még nem esett. Pedig ez a lényeg, adót csak ott lehet sokat fizetni, ahol van miből, ahol pezsgő élet van, ahol a vállalkozók sikeresen akarnak tevékenykedni. A helyzet az Komárom a maffia, a BMW-k és Hazudozó karrieristák városa lett. Két út előtt állunk, vagy teljesen a szakadék aljára esünk, vagy megpróbálunk erkölcsös politizálással kimászni onnan. Ma megint az halljuk, majd a függetlenek megmondják, megcsinálják. Mit is mondanak meg, mit is csinálnak majd? Erről már nagyon keveset lehet hallani.

Tisztában vagyok annak, aki le meri írni az igazságot azt néha még a becsületes emberek is elítélik. Félelmükben, hamis információk alapján, a hazug médiáknak köszönhetően. Ez van, ezt kell szeretni. De, ennek ellenére az igaz szónak létjogosultsága van, csakis így szabad, így kell csinálni. Ennek ellenére megpróbálok a tömeggel szemben menve és értük küzdeni. Ki vagyok? Egy senki, egy polgár, aki tovább már nem képes azt a fertőt elviselni, a törvénysértéseket tudomásul venni és a hallgatással a szélhámos karrieristáknak teret biztosítva őket megtűrni a többség kárára. Az igazság kimondásához komoly lelki erőre van szükségünk. Magam is az évek alatt rengetegszer megvívtam a csatáimat. Sokszor nem tudtam hol is az a határ, amikor az igazság leírása inkább ellenszenvet vált ki, mennyire okos tett.

Az eltelt évek alatt sokat kritizáltam, megjegyzek mindig bizonyítható módon, az MKP-t (Bugár és a Csáky érában egyformán), politikusait, helyi kisebb kaliberű kiszolgálóikat és mindent, ami nem tetszett. Nem azért kritizáltam őket, mert bármiféle alaptalan vádaskodás volt a célom, hanem az, hogy ráébredjenek, hogy valójában miért is lettek megválasztva. Gondolom ez a minimum, amit az embernek meg kell tenniük, akik a politikából akarnak jól megélni. Nemcsak kapni, adni is kell néha. Többnyire a szélhámosok, a karrieristák, a béltollnokokat rutinjukkal és hazudozásaikkal legyőztek. végül én lettem hiteltelen, aki a szegény és az értünk küzdő politikusokat támadja. Itt tartunk ahol az én időszámításom szerint 2006-ban is tartottunk.Az a baj a módszerek maradnak, csak a személyek változnak. Mindig divatos és jól bevált módszer az előzőek tetteiben vájkálni, úgy bizonyítva, hogy majd a mostaniak jobbak lesznek, közben az újak a régi saját hibáikat és tetteiket megpróbálják eltussolni, mintha meg sem történtek volna. Ezt nem lehet erkölcsös és célravezető politizálásnak tekinteni, ilyet csak a karrieristák és hazudozók szoktak tenni. Mindenki fedje fel a lapjait, a főszolgától kezdve, a beosztottjai is, kik is ők, mit tettek a civil életben, mit kell köszönni nekik és a rossz döntéseket, az elkövetett bakikról sem feledkezzenek meg. Aki erre képes csakis az lehet jó és erkölcsös vezető, politikus. Azt szokják mondani, hibát csak az nem követ el, aki semmit sem csinált. Ha a mai városvezetésben ülők azt gondolják semmi hibát eddig nem követtek el és polgárnak nincs mondanivalójuk, akkor valójában nem is csináltak eddig semmit sem, eltérően attól, amit a kampányukban hangoztattak. Szumma-szummarum, le a lepellel uraim, ki a farbával, mutatkozzanak be. Ha nem teszik meg, akkor majd én megteszem. Ez az írásom egy bemelegítőnek szánom, reagáljanak és írják meg, mi nem jó benne, mi nem fedi a valóságot. Kész vagyok a konfrontációra is, akár nyilvános, akár írásos formában. Ha homokba dugják a fejüket, azzal csak azt fogják bizonyítani, hogy amit leírtam, annak komoly valóságtartalma van.

Egy dolgot az eltelt évek alatt senki sem tudott elvenni tőlem, az igazságba, az igazmondásba vetett hitemet, mert azt nem lehet sem pénzben, sem hatalomvágyban kielégülve mérni, az minden erkölcsös ember szívében lakozik. Nem hibátlan, de hogy gazember lenné és olyan aki embertársait becsapta, nem hinném, mert éppen Öregkomárom mai alpolgármestere Keszegh úr így nevezett, sőt a képemet is be akarta verni, mert figyelmeztettem, hogy azt, amit csinál és ahogyan az törvénysértést jelent, tíz éve egy állapot fennáll, egy törvénysértő állapot, amit a mai napig nem rakott rendbe, pedig ezerszer már figyelmeztettem, nem jelentettem fel, mert számomra a békesség fontosabb. Mikor valakit figyelmeztettem valami hiányosságra, törvénysértésre általában az volt a válaszuk: Hisz csak maga lehet, aki feljelent, nem tettem és az az igazság (egy kivétellel), hogy soha senkit nem jelentettem fel. Az az egy kívétel Slota volt, akit azért, mert a magyarokat sértegette, hát feljelentettem, el lettem utasítva, de így is megérte, számomra biztosan.

Miért írom le ilyen konkrétan Keszegh úr nevét, mert ő egy tipikus példája annak az emberfajtának, aki tűzön-vízen át menve hajt a sikerre, építi a karrierjét és nem érdekli hányszor sért törvényt, hány emberen gázol át, a cél érdekében benyal mindenkinek. Erős szavak, igen azok, de ez a bizonyítható igazság. Sajnálatos dolog, hogy Stubendek úr Komárom új polgármestere ezt nem látja, mert a következő áldozata éppen ő lesz. Stubendek választhatott volna egy törvénysértővel szemben sokkal jobb alpolgármestert is pl. Less urat, aki szintén tanár és talpig becsületes ember. Ez csupán egy saját vélemény. Egy biztos az új városvezetés nem éppen a legjobb utat választotta, mert ha így folytatják Komáromot teljesen maguk alá temetik, ezt pedig nem szabad nekik megengedni. Komáromnak egy olyan várvezetés kéne, amely munkahelyeket teremt nem pedig elsődlegesen a magamutogatás a céljuk. Öregkomáromnak egy élhetőbb várossá kell alakulnia nem pedig a karrieristák és még jobban a bűnözők városává. Keszegh úr nagydobra verte (megjegyzem jogosan), hogy Marek 10 ezer Euróval távozott, mégjobban kiürítve a már úgyis szegényes városi kasszát. De már elfelejtette megjegyezni ők, a mostaniak majd mennyit is kapnak, így lett volna akorrekt. DE!! Azt a tényt, hogy ő akultúrminisztériumból átmentetettett magának egy egyszemélyes kft-be kb.160 ezer EURÓt (5 milla SK-t) erról valahogy megfelejtkezik. Kérdezem hogyan lehet erkölcsösen valaki támadni mégamennyire is igaza van, ha a saját bűnökről, amelyek sokkal nagyobbak voltak tudomást sem veszünk. Ez egyébként még mielőtt bárki is nekem esne, nem az én oknyomozásom eredménye, hanem a felvidek mán jelent meg Pogány Erzsébet tollából, ő húzta rá a vizes lepedőt Keszegh úrra. Persze emiatt rengeteg ténylegesen a magyar kultúráért tevékenykedő szervezet nem kapott támogatási pénzt, mert éppen Keszegh úr magán vállalkozását kellett támogatni közpénzen, mindenki tudta, hogy így van és mindenki csendben marad, kivéve a 2006-os pozsonyi MKP-s elnököt, mert ő volt az első, aki felhívta a közvélemény figyelmét erre. Mikor személyesen megkérdeztem Keszegh urat, hogyan is történt mindez, a válasza az volt minden legális és törvényes volt. nem azt mondta a bizalmat megszolgálva sokat tettem a kultúráért, hanem azt történt egy magánykampányolási célokat szolgáló bulvár honlapot hozott létre. Számomra az ilyen mindig visszataszító volt, az is.

Január első napjaiban írtam egy levelet (az elsőt a sorból) az új polgármesternek, amire csupán egy új városi képviselő reagált, megígérve, hogy annak tartalmával foglalkozni fog és informálja a képviselő-testületet is. Kérdezem az új polgármesternek nem volt ideje egy válaszadásra. Vajon miért? Azt gondolja Stubendek úr, hogy a hallgatás arany és célravezetőbb, mint egy kétsoros válasz. Téved, a polgárt megkerülni, még ha a téma kellemetlen is a számára, az mindig kontraproduktív szokott lenni. Most is az, tehát várom a válaszát.

Most valaki megint azt mondhatná megint személyeskedő vagyok és egyes emberekkel komoly személyes gondjaim vannak (ezt komáromi városi képviselő írta miután rámutattam a honlapján egy az általa írta cikket kommentálva, hogy a magamutogatás nem lehet elsődleges célja az városvezetésnek.

Dávid Gerzson Kovács írta ·
Mellébeszélek? Én MOSTANRÓL beszéltem, nem a múltról! Most bizony söpörtünk, és még kampány sincs. A régi sérelmeti a szomszéddal meg vele dumálja meg, nekem semmi közöm hozzá. Azt viszont már régóta látom, hogy komoly személyes gondja van egyes emberekkel, de higgye el, ezt itt soha nem fogja megoldani.

ezt válaszoltam:

Személyes gondom csak a mellébeszélőkkel van, ezek szerint maga is odatartozik. ha magának az igazság leírása személyes kérdést jelent azt csak sajnálni tudom. Bizonyítsanak, de ne azzal kezdjék, hogy magamutogatásba kezdenek, csak erre mutattam rá és némi összefüggésekre. Ne egymást dicsérgessék, hanem tegyenek valami hasznosat. Ne maguk sepregessék a járdákat, hanem szervezzék meg a munkákat. Mindenki előbb maga előtt sepregessen, ne mások előtt, mert az mindig magamutogatás lesz, tehetik azt választások előtt, vagy utána mindegy. Nekem senkivel semmi bajom, csak nem szeretem a törvénysértő karrieristákat, akik pl a saját teraszukat sem képesek letakarítani, de az utcán feltűnési viszketegségben szenvednek. Munkákat teremtsenek ne pedig járdákat sepregessenek, mert ha az összeset nem tudják leseperni az csak magamutogatás marad. A munkát meg kell szervezni, a start rosszul sikerült. Remélem a folytatás jobb lesz. Maga honlapján semmit nem akarok megoldani, csupán leírtam a véleményemet, lehet cenzúrázni, ezért elmentem a saját oldalamra. Egyes személyek sajnos olyanok, akik a személyes érdekeiket fontosabbnak tartják a köz érdeknél, ez az én igazi gondom, ha ez pedig nem akarja meglátni az pedig az ön baja és sajnos Komáromé is. Ne a tűt keresse, hanem az útjában fekvő gerendákat tegye félre, az pedig mellébeszéléssel nem fog menni, mert ez a hozzászólása is tele van mellébeszéléssel. Kitilthat, már megszoktam, ahol le merem írni az igazat kitiltás járt. Írtam csak azért szóltam hozzá, mert jótanácsot adtam és egy kis eszet, elég egy kicsit erkölcsösen élni, gondolkodni, cselekedni.

Nos, most csak ennyit, gondolom egyek számára már ez is sok. Pedig még csak az előszóig jutottam el. Hacsak a békés harc hozhatja el Öregkomárom jobbulását, ám legyen, harcra fel honfitársaim, nem szabad félni, mert a félelmünk a legnagyobb ellenfelünk. Nekem nincsenek ellenségeim, csak ellenfeleim, akik más nézeteket vallanak. Egy a feladatom, hogy szelíd győzelmet arassak felettük úgy, hogy az én igazságom az ő igazságukkal legyen teljes.

Bósza János


Keszegh Béla iszapbirkózása

Keszegh Béla iszapbirkózása

2009.06.23.
Keszegh Béla a Bumm.sk hírportált 2006-ban Duray Miklós asszisztenseként indította be. Néhány napja még az MKP európai parlamenti képviselőjelöltje volt. És ő kéri számon rajtunk, a Felvidék Ma szerkesztőin az MKP-tól és főleg Duray Miklóstól való függetlenséget. Csak azért, mert Bastrnák Tibor városában, Komáromban képzeli el a jövőjét.
Több mint tisztességtelen, hogy éppen Keszegh Béla sürgeti az Új Szó tegnapi számában közölt interjúban a politika – értsd MKP és főleg Duray Miklós – leválasztását a sajtótól.
Úgy tudjuk, a szlovák állami közpénzből, a kisebbségi kultúrára szánt támogatásból indított hírportált most eladta, bizonyára busás haszonnal. És ettől még függetlenebbnek érzi magát.
Miután alaposan beletörli a cipőjét Duray Miklósba - akinek négy éven át a parlamenti asszisztense és a tegnapi napig látszólag "bizalmasa" volt, Oriskó Norbertbe, aki merészel most asszisztensként segíteni Duray Miklós munkáját, és persze belém is, aki elmondhatom, hogy Duray Miklós az egyetlen a politikusaink közt, akit a Szövetség a Közös Célokért, a Magyar Igazolvány jövője érdekel, és segít abban, hogy megmaradjunk. A Felvidék Ma szerkesztésébe soha egyetlen szóval nem avatkozott bele, nem szívesen mondom, de szerintem nem is olvassa.
Nincs magyarázkodnivalónk, mert azok, akik a Felvidék Ma elindításában és a működtetésében közreműködünk, naponta kapjuk a visszajelzést, elismerést olvasóinktól, hogy végre teret kapnak azok az emberek, szervezetek, akik az egyetlen magyar nyelvű napilapunkból kiszorulnak, vagy csak elmarasztalásban részesülnek.
Tisztában vagyunk azzal, hogy nem csupán Keszegh Béla visakodik azzal az álproblémával, hogy kinek szabad és kinek nem szabad a szlovákiai magyar mérdiavilágban életben maradnia.
Talán még büszkék is lehetünk arra, hogy betörtünk az Új Szó-ba, elismerik, hogy a Felvidék Ma a legolvasottabb szlovákiai magyar portál, köszönjük szépen az ingyenreklámot. Mi igyekszünk ezt elkerülni, az Új Szó-t nagyon elvétve idézi egy-egy kollégám, én most először és utoljára a saját portálunkon.
Keszegh Bélának annyit válaszolhatunk, hogy a Bumm.sk portált soha nem tartottuk ellenfelünknek, még konkurenciának sem nagyon. Nyeltünk egyet, amikor kiderült, hogy a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumától, a kisebbségi kultúrára szánt 5 millió korona támogatását Keszegh Béla egyszemélyes vállalkozása, a Bumm.sk elindításakor, bulvárhírekre költötte, fiatalos lendülettel. Mitől magyar kultúra az, hogy Britney Spears éppen hol mutogatja a fenekét?
A legnagyobb különbséget a Bumm.sk és a Felvidék Ma közt éppen az adja, hogy mi szigorúan maradunk a szlovákiai magyarokat érintő és érdeklő témáknál. Vállalható, hogy provinciálisak vagyunk. Az iszapot, sarat azonban Keszegh Béla keresse a saját háza táján, ott ahova most igyekszik.
Oriskó Norbert enbben a választási időszakban Duray Miklós parlamenti asszisztense, ennek köszönhetően a Felvidék Ma szerkesztéséért egy fillért sem kap, a SZAKC szűkös költségvetéséből nem is jutna rá egy fillér sem.
Valóban az elmúlt évben és idén is kaptunk anyagi támogatást a Szülőföld Alaptól, de még sok évnek el kelle telnie, hogy elmondhassuk, annyi támogatásban részesültünk, mint a Bumm.sk, egy egyszemélyes, éppencsak bejegyzett üzleti vállalkozás elindításához kapott.
A szlovák kulturális minisztériumhoz benyújtott pályázatunk – mondanom sem kell – sikeretelen volt.
A mi indulásunkról annyit: hamar láttuk, hogy akinek idegesnek kell lennie a Felvidék Ma színrelépése miatt, az ideges is lett. Ebből látszott, hogy jó úton járunk.
Sokat elárul a Felvidék Ma-ról az is, hogy 2006 januárjában akkor léptünk a nyilvánosság elé, amikor Orosch János nagyszombati segédpüspök úr csatlakozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívásához, legyen 2006 a magyar nemzet megújulásának éve. Ez volt az első hír, amivel a nyilvánosság elé léptünk, mert éreztük, hogy ez a felvidéki magyar közösségünk számára fontos üzenetet hordozó hír, és mert tudtuk, hogy az egyetlen napilapunk soha egyetlen sort sem fog ennek sem szentelni.

Néhány héten belül hallottam, hogy Bugár Béla örjöng a hírportálunkon megjelent információk miatt, és azt ordítozta, hogy ki engedte meg ezt Pogány Erzsinek? Alkalmam válaszolni erre nyilvánosan szemtől-szembe, amikor a nevemnek MKP parlamenti képviselő listájáról való törlését javasolta az MKP Országos Tanácsának. Akkor is azt válaszoltam, hogy Szövetség a Közös Célokért információs irodahálózatot működtet, a munkakörünkbe beletartozik az is, hogy önmagunkról tájékoztassunk, ezért ezt senkinek nem kell engedélyeznie.
Persze azóta megtapasztaltam, milyen az, amikor az ember a legkisebb lába ujjával belép egy kapun a média világába. Ujjat húzni az egyetlen hatalmas befolyással rendelkező napilappal, az azt pénzelő oligarchiával? Nagy bátorság, majdhogy nem esztelenség.

Keszegh Béla kilépett az MKP-ból, és most függetlennek érzi magát. Mi 2007 óta kevésbé érezzük szükségét annak, hogy kilpjünk a szlovákiai magyar közösség életében meghatározó szerepet betöltő szervezettől, és mégsem érezzük magunkat úgy, ahogy Keszegh Béla: urainak és parancsolóinak pedig szót kell fogadni, igaz jó áron.

Pogány Erzsébet, a Felvidék Ma szerkesztői nevében
http://www.felvidek.ma/index.php…

http://www.felvidek.ma/index.php…


Nyílt levél a Főszolgának! 2.sz

A kórház helyett inkább írtam:

---------- Továbított levél ----------
From: "János Bósza"
To: primator@komarno.sk, info@komarno.sk, "online@ujszo.com" , "hiremvan@bumm.sk"
Cc:
Date: Thu, 12 Feb 2015 10:51:11 +0100
Subject: Nyílt levél a Főszolgának! 2.sz 120201 Jégbontó hava
Nyílt levél a Főszolgának! 2.sz 120201 Jégbontó hava

Tisztelt Polgármester Úr!
Tisztelt László!

Eredetileg egészen más témával akartam foglalkozni. DE!!! Látva, hogy Öregkomárom új vezetése alig-alig állt fel, de már ahelyett, hogy a megegyezés útját keresnék, már az első egyezség is a kukába került és a jól bevált régi módszerek kerekedtek a józan ész fölé. Azt, hogy a kommunista Pásztor csupa kommunistát alkalmazott, abban talán semmi kivetni való nem volt, az hogy a 12 év alatt orvosok uralkodtak városunk felett azt is megszoktuk, azt is megszoktuk, hogy a képviselők (jó páran) bebetonozták magukat a testületbe, de az asztalra semmit, de semmit nem tettek le. Komárom egy nagy családi vállalkozássá alakult át, ahol sokan az MKP helyi szerveibe beépülve alapozták meg a karrierjüket. Egy rugdosták be a pártba, majd onnan ki, taposták, gyúrták egymást, s közben Öregkomárom pusztult. A múltban már sokszor leírtam, hogy 1989-1992 között Komáromban kb. 15 ezer munkahely szűnt meg, ez mondogatom, mutatok rá lassan egy évtizede. Ahogyan nem érdekelte ez a tény sem Bastrnákot, sem Marekot és a mostani vezetés is úgy tesz, mintha ez nem lenne igaz. Eddig minden városvezetést egy vezérelt, hogy saját hatalmát bebetonozza, energiáját hatalmi harcokra fecsérelte el, ahelyett, hogy Komárom és annak polgárainak az érdekeiért küzdött volna.
Sokan mondhatnák, miért gondolom azt, hogy a mostani városvezetés ugyanazt fogja csinálni, mint az előzőek. sajnos nagyon egyszerű a válasz, mert a magamutogatást, a felesleges konfrontációt és nem látunk tőlük semmiféle koncepciót, hogy hogyan szeretnének Komáromnak segíteni. Ja, hogy ahhoz komárominak kell lenni és patriótaként kell gondolkozni, igen ez is előfeltétele az egyenes beszédnek és az erkölcsös döntéseknek.

László!

Azzal, hogy valami sokat ír, szép-magyarosan fogalmaz, de konkrét kérdésekre sohasem ad egyenes válaszokat az nem jelenti azt, hogy alkalmas bizonyos pozíciók betöltésére. Konkrét leszek, amikor egy törvénysértőt (Keszegh) választottál meg alpolgármesternek, aki a magánvállalkozását a kultúrából szerényen mondva magának átmentett pénzeken alapozta meg, hát nagyon mérges lettem. Ez az ember mégcsak nem is komáromi, semmihez nem ért, csupán egy dolog lebeg a szeme előtt, hogy a mi hátunkon építse fel a karrierjét, jobbra-balra nyal csakhogy mindenkinek megfeleljen. Nekem ő mint polgármester nem felel meg, mert aki nem tartja be a törvényeket csal és össze vissza hazudozik annak nincs helye az alpolgármesteri székben, ha pedig te ezt fogod tűrni, akkor hagyod magadat beleráncigálni egy olyan felesleges csatározásba, ahol te lehetsz a következő áldozat. Nem értem miért nem mást jelöltél ki alpolgármesternek, miért egy magamutogatót, akik az utcát sepregeti, de a saját piszkát még a teraszáról sem képes eltávolítani, csak akkor döbbent rá valami nincs rendben, amikor átdobtam neki egy szemeteszsákot, aki feketén, engedélyek és kolaudáció nélkül lakik a Ferencesek utcájában, ahova sem ő sem a tulajdonos felesége nincs bejelentkezve. Nem is folytatom, mert ennél komolyabb bajok is vannak. 10 éve állandóan figyelmeztetem a hibákat rendbe kell rakni, állandóan hazudozik, hogy már dolgozik rajtuk, de egyenlőre csak addig jutott el, hogy állandóan az én nevemet akarja rafinált módon befeketíteni kisebb-nagyobb sikerrel, bár mikor felelősségre vonom a kijelentéseiért mindig mindent letagad. Mikor bummos oldalán engemet és a családomat alpári stílusban sértegették, kértem álljon le, nem tett semmit.

Tudom most sokan azt mondják miért teregetem ezt itt ki. Egyszerű a válasz, mert aki alpolgármester és majd négy év múlva főpolgármester akar lenni, az legyen becsületes és ne sértsen felbujtóként törvényeket. Aki közszereplő, arról a polgárnak joga van mindent tudnia, mert aki maga sem tartja be a törvényeket attól, hogyan lehet jogosan elvárni, hogy másokkal betartassa és pozitív példával járjon elő. Azért tartunk ott, mert ilyenek voltak Komáromban a hangadók, elhisszük a süket dumájukat, a tudatos és félrevezető hazugságaikat. Keszegh úr is csak ennyit tesz hazudozik, a mi hátunkon építi a karrierjét, semmi keresnivalója a városházán. Aki nem tud értékeket létrehozni, csak mellébeszélni, attól hogyan lehet elvárni, hogy értünk dolgozzon és kivezesse Komáromot abból a kátyúból, amibe a kommunista Pásztor, az orvos karrieristák (Bastrnák, Marek) vezették. Ma Komáromnak sok munkahely kell, épkézláb városvezetés, akik ezen fő cél érdekében mindent megtesznek.

Ha nem merjük kimondani az igazságot, akkor mi sem leszünk jobbak. Fájó szívvel, de én most kimondtam a bizonyíthatót. Ha az érintettek úgy érzik megsértettem őket, nyugodtan jelentsenek fel. De akkor is Komáromot meg kell szabadítani a szélhámos karrieristáktól, a gazdasági törvénysértőktől és azért is tenni kell, hogy ne úton-útfélen kaszinókba és játéktermekbe ütközzünk, hanem munkahelyekbe.

Komáromba vissza kell hozni azt a 15 ezer munkahelyet, amelyet a Pásztor elvtárs érában olyan kegyesen elherdált, ezért felelősek mindazok is akik őt akkor szolgálták.

Tudom kemény szavakat alkalmazok, mindig, de ha ez az igazság akkor nem szabad véka alá rejteni. Ha úgy gondolod nincs igazam, akkor nagyon szívesen a nyilvánosság előtt bármikor veled és az egyenlőre még alpolgármestereddel is hajlandó vagyok a tényeket megvitatni B-t mondva és ezáltal egy újfajta kultúrát, polgári viselkedési normákat szeretnék bevezettetni, amikor is a polgár a hallgatásból a jogai gyakorlásába megy át. Komáromot csak akkor lehet megmenteni, ha azt közösen tesszük, s nem úgy, hogy a szakadék felé meneteltetjük a komáromi lakosságot, hanem el onnan. A komáromiak megérdemelnek egy új lehetőséget a gyarapodásra, a jobb életre. Erről szól ez a levelem.

Amikor igazságtalanságot látok igaz szóval reagálok és igazul cselekszem. Ilyenkor rengeteg ellenséget lelek és rengetegen azt mondják egy hiteltelen bunkó vagyok és így ne beszéljen. Megpróbálom elmondani, védekezni, hisz én csak arról írok, amit helytelennek látok, amit szerintem lehet jobban is csinálni, erkölcsösen és emberségesebben. Ezért nem leszek soha a karrieristák, a törvénysértők és a talpnyalóik szemében hiteles jó ember. Jótettért cserébe jót ne várj - tartja a mondás. Azt is mondják: Ha jót cselekszel, óvakodj a közismertségtől, ha rosszat cselekszel, óvakodj az öntudattól. Ezek szerint a politikusaink és akik irányítani akarnak minket nincsenek az öntudatuknál? A Wikiszótár szerint az öntudat: Önmagunkra és környezetünkre irányuló érzékelés és megértés. Annak világos fogalma, amikor egy személy pontosan látja, hogy ki ő, mi a szerepe, felismeri saját értékét és azt, hogy mi van és mi történik körülötte.(idézet vége) Ezek szerint nem bennem van a hiba, az én készülékem rendben van, jól dübörög a gépezetem, a hiba a karrierista, a szélhámos és a megélhetési politikusokban van. Ja, hogy ezt eddig tudtuk, nos ez a mi hibánk, hogy tudunk valamit, az öntudatunknál vagyunk, mégis hagyjuk, hogy az öntudatukon kívüliek vezessenek minket. Meddig lehet ezt elnézni, miért kell nekünk mindig egy világégés, vagy ezernyi pofon, hogy felkeljünk abból a kényelmes fotelkánból, hol az a határ amikor kimondjuk most már elég volt ebből. Nálam már megtelt a pohár, nekem elegem van abból, hogy mindig hagyjuk a rosszt, hogy győzedelmeskedjen és nem merünk ellene semmit sem tenni. Ezért írom ezeket az írásaimat, ezért vagyok az öntudatomnál. S ilyenkor félek, mert a szívem irányítja a gondolataimat, az ujjaimat, mikor billentyűzetet lenyomom, nem gondolva arra, hogy a hatalmasoknak mindig megvannak az eszközeik, hogy keresztbe tegyenek, ahogyan már ezerszer megtették. Félek, mert még mindig az vagyok,aki mindig is akartam lenni. Tartok attól, hogy elmondok mindent mit szívem érez. De, akkor is megesküszöm sosem kerülök öntudatlan állapotba, hogy olyan legyek, mint ők.

Az Igazság semmitől sem fél! – Csak attól, ha elhallgatják.
Bósza János


feladó: János Bósza
címzett: primator@komarno.sk;
info@komarno.sk;
"online@ujszo.com" ;
"hiremvan@bumm.sk"
titkos másolat: frantisek.rajko@komarno.sk;
jan.vetter@komarno.sk;
ondrej.gajdac@komarno.sk;
jozsef.kispentek@komarno.sk;
bela.szabo@komarno.sk;
zoltan.bujna@komarno.sk;
anton.marek@komarno.sk;
imre.andrusko@komarom.eu;
tibor.bastrnak@komarno.sk;
gyorgy.batta@komarom.eu;
karoly.less@komarno.sk;
stefan.bende@komarno.sk;
konstanti.glic@komarno.sk;
szilard.ipoth@komarno.sk;
david.kovacs@komarno.sk;
timea.szenessy@komarno.sk;
zsolt.feszty@komarno.sk;
tamas.varga@komarno.sk
dátum: 2015. február 12. 10:51
tárgy: Nyílt levél a Főszolgának! 2.sz 120201 Jégbontó hava
küldő: gmail.com
Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Ez a honlap a Commora Aula magántulajdona