Commora Aula honlapja-Ne a tömegben kiabáld az igazadat, hanem azzal szemben
Az autonómia örök aktualitása miatt, egy effektív konfliktusmegoldó módszer, egy történelmi igazságtalanságokat kiegyenlítő legitim követelmény.

Keresés a honlapon

MENÜ


BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Az autonómi kikövetelhető, csak küzdeni kell érte.

Vitázni kell az autonómia tervezetkről, CA kontra MKP Csákynak a politika szemétdombján a helye, nem pedig Brüsszelben.

2014.07.06.
Nemrég megjelent egy írás az Újszóban Csáky már alelnöknek érzi magát, de nem az címmel, amelynek a fórumában érdekes vita alakult ki Csáky szerepével kapcsolatosan a felvidéki magyar politikai életben. Sokan leírták az igazságot, hogy Csáky egy negatív szereplő, akinek semmi helye nincs Brüsszelben, főleg nem úgy, hogy megmentői szerepben szeretne tündökölni, pedig csak tovább folytatja a megélhetési politizálását. Tovább becsapva a felvidéki magyarságot. Egy biztos Csáky az eltelt 25 év alatt bebizonyította, hogy a magyar érdekekért küzdő és elkötelezett politikus, hanem közönséges megélhetési. Az Mkp hívők eljuttatták őt Brüsszelbe, ahol bizonyára semmi jót nem várhatunk tőle. Az aki 25 éve hazudik, másokat feketíti be, akik helyettük is teszik a dolgukat, nos ilyen emberből (kutyűból) nem lesz szalonna. Sokan felkaphatják a fejüket miért bántom én ezt az embert. Nem bántom csupán leírom az igazságot, úgy ahogyan Esterházy János mondta, az igazságot addig kell hangoztatni, ameddig azt mindenki el nem fogadja. Igazság kimondása nélkül a felvidéki magyarság a történelem süllyesztőjébe kerül, s közben a megélhetési polizikusaink jól eléldegélnek az MO adófizetők pénzén. Ezeken a pénzeken nem élősködni, szétlopni kell, hanem felhasználni a felvidéki magyarság megmaradásáért való küzdelemben. Az a sok tíz millió, ami az MKP kasszájába került, kérdezem mennyit használtak fel arra, hogy bemutassák, elmagyarázzak a felvidéki magyarságnak, hogy miért kell nekünk az autonómia, mennyit tettek meg az autonómia szó rehebilitása érdekében, hányszor szerveztek ebben a témában lakossági fórumokat. Bizony és egyben nagyon sajnálatos könnyű a válasz sohasem, egyszer sem csak a mellébeszélés ment, az MKP tagságának a hülyítése, a felvidéki magyarság félrevezetése. Pedig, hacsak a hozzájuk befolyt pénzek egy törekédét felhasználták volna az autonómia népszerűsítésére, a fogalom letisztázás érdekében, akkor ma már a szlovák parlamentben lehetne arról vitázni, hol is húzodjanak az autonómia terület határai.

Ma az MKP megint azt szajkozza van tervezetük, persze ezt már 2007 óta ígérgetik. Azt írják egyes bértollnokaik, hogy a tervezet jó és jobb, mint a CA tervezete. DE!!! Akkor kérdezem miért kellett 2007 óta démonizálni az MKP vezetőségének és talpnyalóiknak a Commora Aula tervezetét? Erre csak egy magyarázat van, ők sohasem akartak semmiféle autonómiát, mert félnek attól, hogy a megélhetési politizálásuknak vége lesz, mert ki kell rukkolniuk valamivel, ami már konkrét dolog és kiderülne, hogy amit eddig mondtak, az mind-mind hazugság volt.

Igen én várom, nagyon várom az MKP tervezetét, mert végre össze lehet majd hasonlítani a Commora Aula 2007-es megvalósítható tervezetét, amin a szlovák soviniszták sem találtak fogást, vagyis megvalósítható és a végre talán már elkészülő MKP-s tervezetet is. Ezek után az MKP politikusai nem mondhatják azt, hogy én azzal, hogy elkészítettem a CA tervezeteét ártok a flevidki magyarságnak, ugyebár kimondani is abszurd dolog. De sajnos ez történik ezt szajkózzák az MKP-s bértollnokok. Ez az egyik fő érvük, hogy a CA tervezete és a mi néhányunk autonómia küzdelme árt a felvidéki magyarságnak. Kérdezem, hogyan lehet ártani úgy valamivel, amire éppen a megmaradásunk érdekében kell. Szerintem éppen az árt. ártott a felvidéki magyaroknak és odadobták a soviniszták asszimilációs gőzhengere alá, azok akik sokat tehettek volna pl. rég készíthettek volna egy autonómia vitaanyagot. Pl. Pethő 2007-ben azt írta a CA tervezet rossz és ők készítenek egy jobbat egy éven belül (Magyar nemzet). Nos azóta eltelt 7 év a tervezet nem készült el.

Ma botond nevű, gondolom legjobb esetben is egy álneves MKPs bennfentes lehet, azt írta, hogy az MKP a Martoson mutatja be a tervezetét és idézem őt: Az MKP autonómia-tervezete kész, a Via Nova nyári tábora alkalmával szeretné bemutatni. Mellesleg a magyar párt „autonómiája” több területet érint:

1/ Az oktatásügyi autonómia területén önkormányzati egységeket kíván életre hívni, mégpedig a magyarországi szlovák kisebbség mintájára. Ennek alapján vétójogot kapna a kisebbség, amennyiben iskolabezárásáról születne döntés az oktatási minisztériumban. E tekintetben főleg a kisiskolák kapnának védelmet.

2/ A nyelvi autonómia területén az MKP azt javasolja, hogy ne csak a települések elején és végén, hanem a falu/város területén, lévő megállókon is két nyelven tüntessék fel a helységneveket.

3/ Emellett a tervezetben kulturális autonómia is szerepel. A Dzurinda-kormány területfejlesztési biztosának, Viktor Nižňanskýnak egykori javasolta alapján az MKP 16 megyére osztaná Szlovákiát. Mellesleg ez a terv egy komáromi megyével is számol. [Az MKP autonómiatervezete a 2016-os parlamenti választások után lépne hatályba. Ezzel összhangban tárgyalhatná a szlovák törvényhozás].


Nos azt állítja a nick név mögé bújt MKP-s, hogy az ő tervezetük több területet érint. Nos ezen csak mosolyogni tudok, mert a CA tervezet a legmagasabb szintű autonómia elképzelés, ami a külügyön és hadügyön kívül minden területet érint és a tartalma már 2007 óta nyilvános, ha botond nevezetű fórumozó legalább elolvasta volna, akkor nem állítana ilyen butaságokat és nem terjesztene dezinformációt, mint ahogyan sokan teszik már 2007 óta.

Haz MKP korrekt akarna lenni és komolyan gondolja a megmaradásunkat, akkor nem félne egy nyilvános vitától, ahol a Commora Aula és az MKP autonómia tervezetéről lehetne vitázni. MKP ettől fél, mert kiderülne, hogy éveken át sunyiskodtak, semmit nem tette és az is, hogy az a CA tervezete megvalósítható az MKP tervezetével ellentétben, amit még a mai napig senki nem is ismer. os én nem félek semmiféle nyilvános vitától, csak az az érzésem, hogy éppen az MKP lesz, amely mefutamodik ez elől.

Pl. szervezhetne az Újszó, Bumm, vagy más magyar média egy nyilvános vitát, melyik tervezet jobb, megvalósíthatóbb. Persze úgy, ahogyan az MKP viselkedik ez nagyon nehezen képzelhető el. Pl. a mostani martosi fesztiválon nyilvánosan lehetne erről vitázni, én már 20013-ban felajánlottam, el lettem utasítva Gubík részéről, hogy ők sohasem hívnak meg engemet, hogy bemutathassam a CA tervezetét. Nos itt az alkalom a konfrontációra, hogy a felvidéki magyarság dönthesse el mi jó neki, melyik a jobb tervezet és, hogy melyik az az út, ami igazából a megmaradásunk irányába mutat.

Bósza János
Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Ez a honlap a Commora Aula magántulajdona