Mit gondol mennyi különbség van a két honlap között?
Elárulom: több, mint 27 millió

Bizony, a különbség forintban értendő.

Elmesélem, hogyan csináltam egy abszolút nulla bevételt termelő honlapból olyat, ami az elmúlt négy évben - a válság éveiben is - folyamatosan átlag 27.000.000 Ft bevételt hozott minimális kiadás mellett, csak és kizárólag az interneten keresztül.

2003-ban volt egy honlapom, ami nagyon profin volt elkészítve, nagyon dizájnos volt, mindenféle effektekkel. Csak egy gond volt vele: egyetlen vevőt, egy árva fillér bevételt sem hozott.

A megrendeléseimet személyes megkeresések útján szereztem. A honlapot pedig csak arra használtam, hogy megmutassam, milyen munkát várhatnak el tőlem.
Napokig új ügyfelek után szaladgáltam, aztán pedig elkészítettem a honlapot, amit megrendeltek tőlem. Ha elkészült, akkor kezdődött megint elölről az egész.

Egy idő után elég fárasztóvá vált a dolog és mivel hallottam, hogy Amerikában vannak sokan, akik online keresnek pénzt, ezért elkezdtem keresgélni a neten, hogy mit is csinálnak ők. Mit tudnak ők, amit én még nem.
Pár hónapba beletelt, mire megtaláltam a megoldást, de végülis megérte a keresgélés, mert az alapján, amit megtanultam elkészítettem egy új honlapot, ami pár héten belül bevételt kezdett termelni. Egy év után már nagyon jól kerestem vele, az elmúlt években pedig már átlagosan 27 millió forintos bevételt hozott.

És ami a leszebb, hogy nem kellett megrendelők után szaladgálnom, nem kellett senkivel tárgyalnom. Minden vevőnk (néhány barát kivételével) az interneten keresztül jutott el hozzánk. A honlap végezte a teljes értékesítési folyamatot.

Több, mint 1000 vevőnk közül kevesebb, mint százzal találkoztam személyesen és velük is már azután, hogy ügyfeleink lettek.

Nos, erre gondolok, amikor azt mondom, hogy honlap és honlap között van különbség.

img